Normal_261

(Novum) - Brandon Flowers hoopt zijn ervaringen als soloartiest te kunnen gebruiken voor de nieuwe plaat van The Killers. De Amerikaanse rockband dook vorige maand de studio in om aan nieuw materiaal te werken en heeft al vijf mogelijke nummers klaar voor het vierde studioalbum.

The Killers kondigde vorig jaar een pauze aan, waarna Flowers als soloartiest aan de slag ging en de plaat Flamingo uitbracht. "Ik wil verhalen vertellen die mensen raken", vertelt de zanger in een interview met BBC Radio 1. Hij ziet zijn soloplaat als een goed voorbeeld. "Volgens mij zat er meer samenhang in. Ik hoop steeds beter te worden."

Flowers, die in juli een soloshow geeft in Tilburg, geniet van het samenzijn met zijn bandmaatjes. "Het is een prettig idee dat je samen weer iets nieuws gaat uitbrengen." De laatste plaat van The Killers, Day & Age, dateert uit 2008.

Flowers zegt nog steeds emotioneel te worden als hij het podium betreedt. "Als je dat eerste lied zingt, besef je dat iedereen speciaal voor jou komt. Dat is een fijn moment, en ik ben dankbaar dat ik het niet vanzelfsprekend vind."