Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Snelle kon niet geloven dat Thuis bij Snelle zo snel uitverkocht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Snelle kon niet geloven dat Thuis bij Snelle zo snel uitverkocht
Snelle kon nauwelijks geloven dat het Thuis bij Snelle-optreden in het stadion De Adelaarshorst in Deventer op 17 juni zo snel was uitverkocht. Dat vertelt de zanger aan het ANP. Zo'n optreden geven en zo'n groot stadion vullen, er passen 15.000 mensen in het stadion, is spannend vindt de artiest. Door het succes is eerder een tweede optreden in het stadion aangekondigd, dat plaatsvindt op 16 juni.

"Ik kon het bijna niet geloven toen ik hoorde dat de eerste show al binnen een paar uur helemaal was uitverkocht", vertelt de de 27-jarige zanger, die eigenlijk Lars Bos heet. "Ik dacht eerst, ben je aan het lullen om me een goed gevoel te geven?" De artiest heeft heel veel zin in de concerten, laat hij weten.

Dat de optredens echt in het stadion gaan plaatsvinden, waar nog nooit een concert heeft plaatsgevonden, is "heel speciaal". Snelle besprak het idee "gekscherend" met Go Ahead Eagles-voetballer Bas Kuipers. "Toen heeft hij het echt over de schutting gegooid en waren ze enthousiast."

Liefde

Dat de zanger in thuisstad Deventer wilde optreden, was al bepaald. "Ik heb echt heel veel liefde voor deze regio. In de brainstorm gingen we toch nadenken over de coolste plek om een concert te doen hier. Dat is dan toch wel De Adelaarshorst."

Nadat aanvoerder Kuipers het idee had neergelegd bij Go Ahead Eagles, ging de zanger met de club in gesprek. "En ze waren gewoon best enthousiast. Ze hadden nog nooit een concert georganiseerd, dus we hebben er een producerend partner bijgehaald. Dat de Eagles en ik dit nu samen gaan doen vind ik echt heel cool."

Voetsporen

Extra bijzonder is het feit dat zijn vader vroeger voor de Go Ahead Eagles heeft gespeeld, vindt de zanger. "Mijn vader was keeper en het podium staat nu ook echt voor het vak van de harde kern in het zestienmetergebied. In mijn hoofd vind ik dat een heel mooi beeld. Je treedt dan toch wel een beetje in de voetsporen van."

Zijn familie is bij de concerten van de zanger aanwezig, laat Snelle weten. "De enige die eigenlijk mist is Bas zelf, die is op vakantie", lacht hij. "Voor de rest is iedereen er."

Statement

Of deze concerten smaken naar meer en de artiest vaker optredens in het stadion in zijn thuisstad gaat geven, kan hij nog niet zeggen. "Ik heb met mezelf afgesproken dat we eerst dit gaan doen, dan gaan we verder kijken. Maar het moge duidelijk zijn dat we hiermee een statement maken dat we leuke feestjes kunnen organiseren. Dat gaan we in elk geval proberen."

Door: ANP

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.

26 september '23 ( 8:47)

Kane keert na 10 jaar terug met twee concerten in Ziggo Dome

Kane keert volgend jaar weer terug, tien jaar nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band. Op 4 en 5 juni 2024 staat de band weer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakten Woesthoff en Van Leeuwen maandag bekend tijdens de première van de Videoland-documentaireserie KANE: A Story Recorded.

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.