Concert Muse op Malieveld ook in de rest van Den Haag goed te horen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Grote delen van Den Haag kunnen woensdagavond meeluisteren met een concert van de Britse band Muse op het Malieveld in het centrum van de stad. Op sociale media beklagen inwoners uit vrijwel alle wijken zich over de dreunen van het concert die opvallend goed hoorbaar zouden zijn. De muziek reikt tot Scheveningen en in de wijk Madestein, talloze kilometers verderop, valt te lezen op Twitter.

Sommige Hagenaars zijn blij dat ze mee kunnen genieten, anderen spreken over "ontzettende herrie". Iemand schrijft zelfs dat "het is alsof ze in de gang staan". Een woordvoerder van de eenheid Den Haag kon woensdagavond niet zeggen of er veel klachten binnengekomen zijn over de geluidsoverlast.

Geluidsoverlastlijn 

Een woordvoerder van concertorganisator Mojo stelt dat er "goede afspraken zijn gemaakt over hoe hard de muziek mag zijn." Het concert zal om uiterlijk 23.00 uur afgelopen zijn, meldt ze. De geluidsoverlastlijn van de gemeente werd woensdagavond niet beantwoord. De gemeente Den Haag was vooralsnog niet voor commentaar bereikbaar.

Het concert van Muse maakt deel uit van de Will Of The People-wereldtour.

Door: ANP