Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

BRIK Kinderfestival keert deze maand terug in Breda

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Liefhebbers van spannende, ontroerende en inspirerende voorstellingen gebracht door nationale en internationale jeugdtheater- en jeugddansgezelschappen kunnen hun hart ook dit jaar weer ophalen. Het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) presenteert van 23 tot 25 juni MINI-BRIK in Breda. Dit meldt Stichting Brabants Internationaal Kinderfestival. 

Met deze editie doorbreekt BRIK het tweejaarlijkse ritme dat het sinds het ontstaan als Stiltefestival kende. “Omdat we elk jaar willen laten zien wat er gebeurt op het gebied van jeugdtheater en jeugddans”, vertelt artistiek leider Jack Timmermans van het Bredase dansgezelschap de Stilte. Dit jaar gebeurt dat in een kleinere en kortere editie, met optredens in het Chassé Theater, het theater van de Stilte én in de Grote Kerk.

Allerlaatste optreden

Voor dansgezelschap de Stilte, aanjager van het festival, is het een speciale editie. Zo gaat de voorstelling Voor de Draad Ermee (3+) op 24 juni om 15:00 uur in première in het Chassé Theater en is de Grote Kerk gastheer voor de allerlaatste voorstellingen van Mankind op beide dagen. “Op die manier en in deze locatie krijgt deze voorstelling met live muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch een extra lading nadat we hem sinds de première meer dan zeventig keer hebben gespeeld”, geeft Timmermans aan.

Internationaal

Uiteraard blijft het internationaal karakter van het festival behouden. Het Italiaanse La Baracca presenteert Famiglie in het theater van de Stilte en Tiébélé van het Belgische Théâtre de la Guimbarde is te zien in het Chassé Theater.

Voor jong en oud

Met vijf verschillende voorstellingen heeft MINI-BRIK een aanbod voor iedereen, van families tot de allerkleinsten van een half jaar. Voor die jongste doelgroep staat Wiegeling van het Nederlandse Frisse Oren op de festivalagenda, dat met deze voorstelling een ode brengt aan het wiegelied.
 
Daarnaast is er een programma met workshops voor internationale professionals uit de wereld van jeugdtheater en -dans in het kader van BABEL. Hierin werken veertien Europese culturele partners, van festival tot gezelschap, samen om van elkaar te leren. Twaalf performers uit de verschillende disciplines komen hiervoor naar Breda.
 
Op vrijdag 23 juni trapt BRIK af met een dag vol schoolvoorstellingen voor basisschoolleerlingen.
 
Door: Nationale Recreatiegids

 

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.