Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

BRIK Kinderfestival keert deze maand terug in Breda

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Liefhebbers van spannende, ontroerende en inspirerende voorstellingen gebracht door nationale en internationale jeugdtheater- en jeugddansgezelschappen kunnen hun hart ook dit jaar weer ophalen. Het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) presenteert van 23 tot 25 juni MINI-BRIK in Breda. Dit meldt Stichting Brabants Internationaal Kinderfestival. 

Met deze editie doorbreekt BRIK het tweejaarlijkse ritme dat het sinds het ontstaan als Stiltefestival kende. “Omdat we elk jaar willen laten zien wat er gebeurt op het gebied van jeugdtheater en jeugddans”, vertelt artistiek leider Jack Timmermans van het Bredase dansgezelschap de Stilte. Dit jaar gebeurt dat in een kleinere en kortere editie, met optredens in het Chassé Theater, het theater van de Stilte én in de Grote Kerk.

Allerlaatste optreden

Voor dansgezelschap de Stilte, aanjager van het festival, is het een speciale editie. Zo gaat de voorstelling Voor de Draad Ermee (3+) op 24 juni om 15:00 uur in première in het Chassé Theater en is de Grote Kerk gastheer voor de allerlaatste voorstellingen van Mankind op beide dagen. “Op die manier en in deze locatie krijgt deze voorstelling met live muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch een extra lading nadat we hem sinds de première meer dan zeventig keer hebben gespeeld”, geeft Timmermans aan.

Internationaal

Uiteraard blijft het internationaal karakter van het festival behouden. Het Italiaanse La Baracca presenteert Famiglie in het theater van de Stilte en Tiébélé van het Belgische Théâtre de la Guimbarde is te zien in het Chassé Theater.

Voor jong en oud

Met vijf verschillende voorstellingen heeft MINI-BRIK een aanbod voor iedereen, van families tot de allerkleinsten van een half jaar. Voor die jongste doelgroep staat Wiegeling van het Nederlandse Frisse Oren op de festivalagenda, dat met deze voorstelling een ode brengt aan het wiegelied.
 
Daarnaast is er een programma met workshops voor internationale professionals uit de wereld van jeugdtheater en -dans in het kader van BABEL. Hierin werken veertien Europese culturele partners, van festival tot gezelschap, samen om van elkaar te leren. Twaalf performers uit de verschillende disciplines komen hiervoor naar Breda.
 
Op vrijdag 23 juni trapt BRIK af met een dag vol schoolvoorstellingen voor basisschoolleerlingen.
 
Door: Nationale Recreatiegids

 

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.

28 november '23 (10:34)

De eerste Disney Markt van Noord-Nederland komt naar Meppel

Je verzint het zo gek niet of ze hebben er wel een product van in Disney-stijl. Van keycords en spelden tot babykleding en drinkbakken voor honden. En dat is straks voor het eerst ook te koop in het noorden van het land. In Meppel wordt volgend jaar namelijk de eerste Disneybeurs van het noorden georganiseerd, meldt RTV Drenthe.

28 november '23 ( 9:14)

Hanna Verboom biedt week lang gratis klimaatfilms aan

Cinetree, het filmplatform van Hanna Verboom, biedt een week lang gratis films over het klimaat aan. Het initiatief vindt plaats in het kader van het Cinetree Tomorrow Filmfestival dat deze week plaatsvindt. Verboom organiseert het evenement samen met Hivos, een organisatie die zich inzet voor een betere wereld.

28 november '23 ( 8:55)

Nickelback komt in mei naar Ziggo Dome met Europese tour

De Canadese rockband Nickelback heeft een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De rockers komen met de Get Rollin' Tour ook voor een show naar Nederland. Op 26 mei staat de groep in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

28 november '23 ( 8:44)

Nederlandse titels niet in de prijzen gevallen bij uitreiking Gouden Rozen

De twee genomineerde Nederlandse tv- en filmproducties zijn niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Rose d'Or Awards, ook bekend als de Gouden Rozen. In Londen maakte Omroep MAX maandagavond kans met De Nieuwe Vermeer en regisseur Saskia Boddeke was genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

27 november '23 (12:17)

NPO Radio 2 maakt ter ere van jubileum eenmalig Top 2500

NPO Radio 2 breidt de Top 2000 dit jaar eenmalig uit met 500 extra liedjes ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de lijst. Dat heeft dj Bart Arens maandag bekendgemaakt in zijn show.

27 november '23 ( 9:13)

Jandino 'ontdaan' door schietpartij bij urbanfeest in Rotterdam Ahoy

Bij een schietpartij tijdens een urbanfeest in Rotterdam Ahoy is in de nacht van zaterdag op zondag een man ernstig gewond geraakt, zegt de politie. Twee verdachten zijn daarbij aangehouden.