Mumford & Sons vervangt Stromae tijdens Rock Werchter

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Mumford & Sons vervangt Stromae tijdens Rock Werchter. Dat maakt de organisatie van het festival maandag bekend. De Belgische superster maakte vorige maand bekend zijn hele tournee om gezondheidsredenen af te zeggen, waarbij dus ook het optreden tijdens het festival.

"Wat waren we blij met Stromae als donderdag headliner. Het nieuws dat hij om gezondheidsredenen zijn Multitude tournee vroegtijdig moest stopzetten, raakte ons diep", laat de organisatie weten. Een vervanger voor Stromae vinden was "een quasionmogelijke taak", vervolgt de organisatie. "De uitdaging was groot, onze programmatoren gingen voluit om de best mogelijke vervanger vast te leggen. We zijn dan ook erg blij te kunnen aankondigen dat onze vrienden Mumford & Sons de uitnodiging om de openingsdag van het festival te headlinen hebben aanvaard."

De Britse folkrockband zou vanaf begin juli gaan toeren door Europa, maar gaat voor het festival al een paar dagen eerder, laat de organisatie weten. "Het concert op donderdag 29 juni wordt de eerste Europese show van Mumford & Sons in meer dan drie jaar. We zijn dankbaar en vooral ook erg verheugd dat ze de eerste festivaldag afsluiten."

Burna Boy

Ook voor het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole (DTRH) was het zoeken naar een vervanger voor de Belgische zanger. Daar neemt begin juli zanger Burna Boy de plek van Stromae in op het hoofdpodium op de zaterdagavond.

Naast Mumford & Sons heeft Werchter Froukje en Berre aan de line-up toegevoegd. Het festival, waar doorgaans ook veel Nederlanders op afkomen, vindt plaats van 29 juni tot 2 juli in het Festivalpark in Werchter.

Door: ANP