Laatste tickets Milkshake gaan naar gulle gevers Voedselbank

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het populaire queer festival Milkshake gaat de laatste kaarten voor dit jaar op bijzondere wijze vergeven. Iedereen die op zaterdag 24 juni op het Westergasterrein voedsel komt doneren voor de Voedselbank, maakt kans op een gratis ticket of één van de laatste betaalde tickets. Dat heeft het festival vrijdag gemeld.

Het festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juli. De kaarten waren, zoals elk jaar, binnen een uur uitverkocht. "Helaas speelt kwetsbaarheid een rol bij veel verschillende groepen in onze samenleving", aldus festivalorganisator Marieke Samallo. "Wij willen als Milkshake ook rondom dit probleem awareness creëren. Wij kunnen met deze actie een steentje bijdragen en daarvoor zijn zo’n negenhonderd diverse tickets beschikbaar gesteld. Op deze manier supporten we de Amsterdammers die in armoede leven, voor een betere wereld."

Ook geeft het festival kaarten weg aan organisaties die zich inzetten voor extra kwetsbare groepen binnen de lhbtqia+-gemeenschap. Dit jaar gaan tickets naar Trans United, de COA-opvang voor roze asielzoekers en de Regenboog-groep, die zich inzet voor dakloze lhbti's.

Het festival maakte vrijdag ook bekend dat de bekende Amerikaanse ster Peppermint 28 juli naar de opening van het festival komt in de Gashouder in Amsterdam.

Door: ANP