Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Van Gogh Museum viert 50-jarig bestaan met gratis festival Museumplein

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Van Gogh Museum viert 50-jarig bestaan met gratis festival Museumplein
Het Van Gogh Museum bestaat vrijdag precies vijftig jaar. Dat viert het museum met het gratis te bezoeken Sunflower Art Festival op het Museumplein en een speciale editie van Vincent op Vrijdag, het evenement dat het museum elke laatste vrijdag van de maand organiseert. Ook prinses Beatrix is overdag bij de jubileumviering aanwezig.

Bezoekers kunnen tussen 13.00 uur en 17.00 uur deelnemen aan verschillende activiteiten op het plein. Zo vindt een workshop plaats waarbij deelnemers een eigen versie van Vincent van Goghs beroemde schilderijen De Zonnebloemen kunnen maken op een ansichtkaart. Daarnaast kunnen bezoekers een eigen T-shirt of op het plein te verkrijgen linnen tasje laten bedrukken of hun fiets laten versieren met bloemen. Het museum, dat de grootste verzameling werken van Van Gogh (1853-1890) ter wereld beheert, deelt tienduizenden zonnebloemen uit op het plein. Verder zijn er acrobatische stunts en een parade van straattheateracts te zien en treedt het Wijktalentorkest uit Amsterdam Nieuw-West op.

Prinses Beatrix ontvangt in de middag een zonnebloem uit handen van museumdirecteur Emilie Gordenker en krijgt een rondleiding langs de tentoonstelling 'Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden'. Het Van Gogh Museum viert het 50-jarig bestaan dit jaar met drie tentoonstellingen over de kunstenaar, waaronder deze. De prinses gaat ook in gesprek met onder andere oud-directeuren van het museum en familieleden van Van Gogh. Beatrix' moeder Juliana was vijftig jaar geleden bij de opening van het museum.

Van 19.00 uur tot 23.30 uur vindt Vincent op Vrijdag: 50 jaar Van Gogh Museum plaats, waarvoor bezoekers wel een kaartje moeten kopen. Onder andere optredens van Nnelg en ISH Dance Collectief maken onderdeel uit van het programma, evenals een panelgesprek met oud-medewerkers en een filmprogramma.

De dag wordt afgesloten met een droneshow. Die begint om 23.00 uur op het Museumplein.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.