Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lucky Fonz III opent veertiende editie van Terug naar het begin

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Lucky Fonz III opent veertiende editie van Terug naar het begin
Op vrijdagavond 2 juni gaat de veertiende editie van het festival Terug naar het begin van start. In de Nicolaïkerk te Appingedam wordt er afgetrapt met een speciale openingsshow, verzorgd door niemand minder dan de singer-songwriter Lucky Fonz III. Lucky opent het festival met zijn voorstelling: Lucky’s begin. Deze voorstelling vertelt meer over de geschiedenisrijke omgeving en bijzondere locaties van het festival. Dat meldt Kollektiv Media en PR.

Met zijn bijzondere mix van poëtische teksten, meeslepende melodieën en aanstekelijke energie weet Lucky Fonz III al jarenlang zijn publiek te betoveren. Als een van de meest geliefde artiesten van Nederland zal hij het festival feestelijk openen in de Nicolaïkerk te Appingedam. Speciaal voor deze gelegenheid is Lucky de samenwerking aangegaan met organist Eeuwe Zijlstra, die het Hinz-orgel zal bespelen.

Bijzonder festival 

Met eigenzinnige teksten, humor én ontroering richt Lucky, op zijn geheel eigen manier, de aandacht op allerlei aspecten die dit festival zo bijzonder maken. Zoals bijvoorbeeld de geschiedenisrijke omgeving, de bijzondere locaties, maar ook wat het voor een artiest persoonlijk betekent om te mogen spelen in zo'n imposant bouwwerk als de Nicolaïkerk in Appingedam."We zijn ontzettend trots dat Lucky Fonz III onze openingsshow verzorgt", aldus Minke van der Velde, projectleider van het festival. "Met zijn muzikale talent en zijn gave om van iedere show een onvergetelijke ervaring te maken, kijk ik hier erg naar uit.”

Op de fiets door de gemeente Eemsdelta 

Het festival Terug naar het begin biedt een bijzondere ervaring in het Groninger landschap, waarbij bezoekers op de fiets stappen en de kans krijgen om de schoonheid van de gemeente Eemsdelta te ontdekken, terwijl ze genieten van een mix aan optredens op unieke locaties. Van het romantische kerkje in Eenum stammend uit de twaalfde eeuw, tot de Mariakerk in Krewerd die nog steeds een mystieke sfeer ademt. Het zijn de locaties die van elke voorstelling bijzondere belevenissen maken. Zo zijn er onderweg zo’n 25 verschillende optredens in uiteenlopende kunstdisciplines te zien, waaronder muziek van de harpiste Lavinia Meijer, dans van choreograaf X_Yusuf_Boss, de liedjes van folkpop-artiest Néomí én nog veel meer. 

Het festival vindt plaats van 2 juni tot 4 juni. Voor meer informatie, het volledige programma en tickets kun je terecht op www.terugnaarhetbegin.nl

Door: Nationale Recreatiegids 

25 september '23 ( 8:58)

Sweet Dreams is met acht nominaties grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

25 september '23 ( 8:49)

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Amsterdam

Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

22 september '23 (13:20)

Expositie over The Legend of Zelda in Forum Groningen

Cultureel centrum Forum Groningen komt dit najaar met een grote expositie over de game The Legend of Zelda. De tentoonstelling, die vanaf 4 november te zien is, belicht hoe de Japanse computerserie in de afgelopen drie decennia uitgroeide tot een van de meest invloedrijke games ter wereld. Het overzicht wordt samengesteld door curator en techjournalist Bastiaan Vroegop.

22 september '23 ( 9:29)

Extra kaarten beschikbaar voor Acda en De Munnik-concerten

Er zijn extra kaarten beschikbaar gekomen voor de reünieconcerten van Acda en De Munnik in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat maakte Thomas Acda vrijdagochtend bekend in de NPO Radio 2-ochtendshow Jan-Willem Start Op!.

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.