Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Lucky Fonz III opent veertiende editie van Terug naar het begin

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Lucky Fonz III opent veertiende editie van Terug naar het begin
Op vrijdagavond 2 juni gaat de veertiende editie van het festival Terug naar het begin van start. In de Nicolaïkerk te Appingedam wordt er afgetrapt met een speciale openingsshow, verzorgd door niemand minder dan de singer-songwriter Lucky Fonz III. Lucky opent het festival met zijn voorstelling: Lucky’s begin. Deze voorstelling vertelt meer over de geschiedenisrijke omgeving en bijzondere locaties van het festival. Dat meldt Kollektiv Media en PR.

Met zijn bijzondere mix van poëtische teksten, meeslepende melodieën en aanstekelijke energie weet Lucky Fonz III al jarenlang zijn publiek te betoveren. Als een van de meest geliefde artiesten van Nederland zal hij het festival feestelijk openen in de Nicolaïkerk te Appingedam. Speciaal voor deze gelegenheid is Lucky de samenwerking aangegaan met organist Eeuwe Zijlstra, die het Hinz-orgel zal bespelen.

Bijzonder festival 

Met eigenzinnige teksten, humor én ontroering richt Lucky, op zijn geheel eigen manier, de aandacht op allerlei aspecten die dit festival zo bijzonder maken. Zoals bijvoorbeeld de geschiedenisrijke omgeving, de bijzondere locaties, maar ook wat het voor een artiest persoonlijk betekent om te mogen spelen in zo'n imposant bouwwerk als de Nicolaïkerk in Appingedam."We zijn ontzettend trots dat Lucky Fonz III onze openingsshow verzorgt", aldus Minke van der Velde, projectleider van het festival. "Met zijn muzikale talent en zijn gave om van iedere show een onvergetelijke ervaring te maken, kijk ik hier erg naar uit.”

Op de fiets door de gemeente Eemsdelta 

Het festival Terug naar het begin biedt een bijzondere ervaring in het Groninger landschap, waarbij bezoekers op de fiets stappen en de kans krijgen om de schoonheid van de gemeente Eemsdelta te ontdekken, terwijl ze genieten van een mix aan optredens op unieke locaties. Van het romantische kerkje in Eenum stammend uit de twaalfde eeuw, tot de Mariakerk in Krewerd die nog steeds een mystieke sfeer ademt. Het zijn de locaties die van elke voorstelling bijzondere belevenissen maken. Zo zijn er onderweg zo’n 25 verschillende optredens in uiteenlopende kunstdisciplines te zien, waaronder muziek van de harpiste Lavinia Meijer, dans van choreograaf X_Yusuf_Boss, de liedjes van folkpop-artiest Néomí én nog veel meer. 

Het festival vindt plaats van 2 juni tot 4 juni. Voor meer informatie, het volledige programma en tickets kun je terecht op www.terugnaarhetbegin.nl

Door: Nationale Recreatiegids 

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.