Europese pretparken doneren 1 euro per ticket aan getroffenen overstromingen Italië

Alle attractie- en dierenparken die zijn aangesloten bij Parques Reunidos gaan de slachtoffers van de overstromingen in Italië een handje helpen. Voor elk ticket dat wordt verkocht in de recreatieparken wordt een euro gedoneerd aan het Italiaanse Rode Kruis. Parken die vallen onder Parques Reunidos zijn onder andere Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany, meldt Looopings.

De tickets die online worden verkocht op 27 en 28 mei worden meegenomen in de donaties. In een verklaring stelt de organisatie dat de getroffen gezinnen dankzij het initiatief ondersteund kunnen worden. Parques Reunidos heeft zelf ook een pretpark in Italië: Mirabilandia.

Deze was het afgelopen weekend gesloten, gezien de overstromingen ook bij het pretpark merkbaar waren. Aankomend weekend zijn de deuren weer open voor bezoekers. Wel is er veel schade in de omgeving van het attractiepark. Het water zakt maar langzaam, waardoor het lang duurt voordat Italianen weer naar buiten kunnen.

Parque Warner

Andere aangesloten parken van Parques Reunidos zijn Belantis en Tropical Islands in Duitsland, Parque de Atracciones de Madrid en Parque Warner Madrid in Spanje, Marineland in Frankrijk, TusenFryd in Noorwegen en BonBon-Land in Denemarken.

Door: Nationale Recreatiegids