Eindhoven in de greep van Champions League: ‘Alle hotels zitten tjokvol’

Op zaterdag 3 juni is de finale van de Champions League in het uitverkochte PSV-stadion. De stad bereidt zich er al volop op voor. Ook de hotels merken dat er een speciaal evenement aan de gang is. Terwijl de clubs FC Barcelona en Vfl Wolfsburg tegen elkaar gaan voetballen, wordt het flink aanpoten in de hotels van de lichtstad. Jeroen Renders van Eindhovens Hoteliers Overleg stelde dat alle 29 hotels vol zitten. Dat komt volgens hem neer op 2.900 geboekte kamers. Dat meldt Omroep Brabant.

De hotelbranche probeert een extra centje te verdienen met de boekingen van hun kamers. De prijzen daarvan zijn volgens Renders gemiddeld vijftien tot twintig procent duurder tijdens het finaleweekend. Het is volgens Renders niet onlogisch gezien het gaat om commerciële bedrijven en een enorme vraag in dat weekend.

Renders zelf is de directeur van het vijfsterrenhotel NH Collection Eindhoven Centre. Bij hem is zeker tachtig procent van de 132 hotelkamers geboekt.

Ook restaurants volgeboekt

Niet alleen de hotels zullen naar alle waarschijnlijkheid kunnen profiteren van de drukte. Ook restaurants zijn volgens Renders volgeboekt. “De finale heeft een enorme pr-waarde voor de stad Eindhoven, de hotels en alles eromheen. De spin-off is enorm.”

Meest bezochte vrouwenwedstrijd

Mensen die de finale graag willen bezoeken maar geen kaartje hebben, zullen goed op zoek moeten. Alle 34.000 kaartjes zijn al verkocht. Dat maakt de finale de meest bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Nederland. Nog niet eerder is het voorgekomen dat een eindstrijd van de Champions League voor vrouwen in een uitverkocht stadion wordt gespeeld.

Door: Nationale Recreatiegids