Normal_rss_entry-410800

Het nummer Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney K heeft maandagavond de Buma Award Nationaal gewonnen. De plaat was in 2022 het meest gedraaide en bestverkochte liedje van Nederland. Internationaal viel de eer net als vorig jaar ten deel aan The Motto van Tiësto & Ava Max. Dat nummer staat daarnaast ook op 2 in de Top 20 Nationaal.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Buma Awards in Koninklijk Theater Tuschinski Amsterdam ontvingen de schrijvers van de liedjes uit de gehele Top 20 Nationaal een erkenning. Voor Vluchtstrook was de award daarom behalve voor de uitvoerende artiesten, die ook meeschreven aan de song, ook voor tekstschrijvers Brahim Fouradi, Carlos Vrolijk en Kevin Bosch. Thijs Verwest, zoals Tiësto echt heet, was niet aanwezig om zijn beeldjes op te halen. Meau Hewitt, alias MEAU, was er wel en nam voor Dat Heb Jij Gedaan de prijs voor de derde plaats in ontvangst.

Flemming Viguurs, Arno Krabman, Marcus Adema en Sander de Bie pakten met hun voor FLEMMING geschreven nummer Automatisch de vierde plek. Op de vijfde plaats is Jose Coelho terug te vinden, die de prijs won voor In The Dark van Purple Disco Machine, Sophie and the Giants. Hij deelde de vijfde positie met de bandleden van DI-RECT voor het nummer Trough The Looking Glass.

Chanel

Internationaal werd de Top 5 beloond, waarbij Tiësto niet alleen de eerste, maar met 10:35 ook de derde plaats innam. De op één na meest gedraaide en bestverkochte song Internationaal was Falling Back, dat songwriter Christian Astrop maakte voor de Canadese superster Drake. Op de vierde plaats is de Spaanse inzending van het Eurovisie Songfestival in 2022 terug te vinden. SloMo van Chanel, dat werd geschreven door de Nederlander Arjen Thonen, staat op de vierde plaats. Jose Coelho pakte internationaal ook de vierde plaats met In The Dark.

De winnaars van de juryprijzen waren in de aanloop naar de uitreiking al bekend. In Tuschinski mochten Paul Elstak (Gouden Harp), Herman van Veen (Life Time Achievement Award) en Erik de Jong alias Spinvis (Lennaert Nijgh Prijs) hun beeldjes maandag ook daadwerkelijk in ontvangst nemen.

Door: ANP