Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kris Kross Amsterdam en Tiësto ontvangen Buma Award

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het nummer Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney K heeft maandagavond de Buma Award Nationaal gewonnen. De plaat was in 2022 het meest gedraaide en bestverkochte liedje van Nederland. Internationaal viel de eer net als vorig jaar ten deel aan The Motto van Tiësto & Ava Max. Dat nummer staat daarnaast ook op 2 in de Top 20 Nationaal.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Buma Awards in Koninklijk Theater Tuschinski Amsterdam ontvingen de schrijvers van de liedjes uit de gehele Top 20 Nationaal een erkenning. Voor Vluchtstrook was de award daarom behalve voor de uitvoerende artiesten, die ook meeschreven aan de song, ook voor tekstschrijvers Brahim Fouradi, Carlos Vrolijk en Kevin Bosch. Thijs Verwest, zoals Tiësto echt heet, was niet aanwezig om zijn beeldjes op te halen. Meau Hewitt, alias MEAU, was er wel en nam voor Dat Heb Jij Gedaan de prijs voor de derde plaats in ontvangst.

Flemming Viguurs, Arno Krabman, Marcus Adema en Sander de Bie pakten met hun voor FLEMMING geschreven nummer Automatisch de vierde plek. Op de vijfde plaats is Jose Coelho terug te vinden, die de prijs won voor In The Dark van Purple Disco Machine, Sophie and the Giants. Hij deelde de vijfde positie met de bandleden van DI-RECT voor het nummer Trough The Looking Glass.

Chanel

Internationaal werd de Top 5 beloond, waarbij Tiësto niet alleen de eerste, maar met 10:35 ook de derde plaats innam. De op één na meest gedraaide en bestverkochte song Internationaal was Falling Back, dat songwriter Christian Astrop maakte voor de Canadese superster Drake. Op de vierde plaats is de Spaanse inzending van het Eurovisie Songfestival in 2022 terug te vinden. SloMo van Chanel, dat werd geschreven door de Nederlander Arjen Thonen, staat op de vierde plaats. Jose Coelho pakte internationaal ook de vierde plaats met In The Dark.

De winnaars van de juryprijzen waren in de aanloop naar de uitreiking al bekend. In Tuschinski mochten Paul Elstak (Gouden Harp), Herman van Veen (Life Time Achievement Award) en Erik de Jong alias Spinvis (Lennaert Nijgh Prijs) hun beeldjes maandag ook daadwerkelijk in ontvangst nemen.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.