Guus Meeuwis niet bang voor spijt van einde Groots-shows na 20 jaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Guus Meeuwis verwacht niet dat hij er spijt van gaat krijgen dat hij na bijna twintig jaar stopt met zijn Groots met een Zachte G-concertreeks. "Er zullen vast dagen zijn waarop ik denk: wat heb ik nou toch gedaan? Maar over het algemeen kijk ik nooit zo terug", zegt de zanger in de AD-weekendbijlage Mezza.

Meeuwis kondigde in maart aan dat de editie van 2024 in het Philips Stadion in Eindhoven de laatste zou zijn. Niet omdat hij er klaar mee is, maar omdat hij zin heeft in iets nieuws. "Zo'n concert is maar een paar dagen per jaar, maar ik ben er een heel jaar mee bezig. Ik plan alles eromheen", zegt de Brabander nu. "We zouden het één keer doen, en hier zijn we dan: twintig jaar later, nog steeds in dat Philips Stadion. Fantastisch, maar ook: genoeg. Ik wil mezelf niet verwijten dat ik het een jaar te lang heb gedaan."

Zonnebloem

Bang voor spijt is de zanger naar eigen zeggen dus niet, maar terugblikken doet hij ook niet vaak. "Ik noem mezelf altijd, dat heb ik weleens in een liedje geschreven, een zonnebloem. Ik probeer zo snel mogelijk naar het licht te draaien. Niet dat ik geen moeilijke dingen heb meegemaakt, ik ben ook gescheiden, ik heb ook mensen om me heen verloren, maar ik kijk wel graag omhoog. Dus niet achteruit."

De toekomst ligt nog "open" voor Meeuwis. "Maar als ik echt hardop mag wensen, dan zou ik... Ja. Gewoon iets willen doen dat bij mij past. Ik heb echt nog geen idee wat. Maar ik hoop gewoon een nieuwe, spreekwoordelijke jas te vinden."

Door: ANP