Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Guus Meeuwis niet bang voor spijt van einde Groots-shows na 20 jaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Guus Meeuwis niet bang voor spijt van einde Groots-shows na 20 jaar
Guus Meeuwis verwacht niet dat hij er spijt van gaat krijgen dat hij na bijna twintig jaar stopt met zijn Groots met een Zachte G-concertreeks. "Er zullen vast dagen zijn waarop ik denk: wat heb ik nou toch gedaan? Maar over het algemeen kijk ik nooit zo terug", zegt de zanger in de AD-weekendbijlage Mezza.

Meeuwis kondigde in maart aan dat de editie van 2024 in het Philips Stadion in Eindhoven de laatste zou zijn. Niet omdat hij er klaar mee is, maar omdat hij zin heeft in iets nieuws. "Zo'n concert is maar een paar dagen per jaar, maar ik ben er een heel jaar mee bezig. Ik plan alles eromheen", zegt de Brabander nu. "We zouden het één keer doen, en hier zijn we dan: twintig jaar later, nog steeds in dat Philips Stadion. Fantastisch, maar ook: genoeg. Ik wil mezelf niet verwijten dat ik het een jaar te lang heb gedaan."

Zonnebloem

Bang voor spijt is de zanger naar eigen zeggen dus niet, maar terugblikken doet hij ook niet vaak. "Ik noem mezelf altijd, dat heb ik weleens in een liedje geschreven, een zonnebloem. Ik probeer zo snel mogelijk naar het licht te draaien. Niet dat ik geen moeilijke dingen heb meegemaakt, ik ben ook gescheiden, ik heb ook mensen om me heen verloren, maar ik kijk wel graag omhoog. Dus niet achteruit."

De toekomst ligt nog "open" voor Meeuwis. "Maar als ik echt hardop mag wensen, dan zou ik... Ja. Gewoon iets willen doen dat bij mij past. Ik heb echt nog geen idee wat. Maar ik hoop gewoon een nieuwe, spreekwoordelijke jas te vinden."

Door: ANP

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.