Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ook Ben l'Oncle Soul en Róisín Murphy op North Sea Jazz 2023

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Ook Ben l'Oncle Soul en Róisín Murphy op North Sea Jazz 2023
Met de aankondiging van Ben l'Oncle Soul, Róisín Murphy, Brad Mehldau en nog 41 nieuwe namen heeft North Sea Jazz 2023 vrijdag het volledige programma bekendgemaakt. Overkoepelend thema dit jaar is Sounds of Diversity - A Shared Musical Heritage.

Het thema hangt samen met de afschaffing van de slavernij in de toenmalige koloniën. Het festival wil met dit thema aandacht besteden aan "de diversiteit in mensen en muziek die de geschiedenis Nederland opleverde". Zo wordt op vrijdag The Diaspora Suite uitgevoerd, samengesteld door het Metropole Orkest en curator en initiatiefnemer Mike Bindraban. Op zondag brengt het Metropole Orkest met gastartiesten een hommage aan de Curaçaose componisten Jacobo ‘Coco’ Palm en Rudy Plaate. Monica Akihary, Typhoon en Vernon Chatlein treden niet alleen zelf op, maar stelden ook als curator een programma samen.

Het festival gaf daarnaast opnieuw een vrije compositieopdracht aan een veelbelovende Nederlandse jazzcomponist, deze keer jazzviolist en componist Yannick Hiwat. Ook is er net als elk jaar plaats voor beeldende kunst.

Het festival vindt op 7, 8 en 9 juli plaats op 16 podia in en om Rotterdam Ahoy. Eerder werden onder meer Buddy Guy, Jill Scott, Little Simz, Lizzo, Pat Metheny Side-Eye, Seal, Snarky Puppy, Stormzy, The Teskey Brothers, Tom Jones en Van Morrison al aangekondigd.

Door: ANP

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.