Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Meer aandacht voor vrouwelijk perspectief in Passion Hemelvaart

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Meer aandacht voor vrouwelijk perspectief in Passion Hemelvaart
Marlijn Weerdenburg vindt het "heel erg mooi" dat het verhaal van Maria Magdalena verder wordt uitgediept in The Passion Hemelvaart. "Omdat zij degene was die als eerste geloofde dat Jezus was opgestaan", zegt Weerdenburg, die zelf de rol van Maria speelt, in gesprek met het ANP. Bertrie Wierenga kruipt dit jaar in de huid van Maria Magdalena.

Deze editie introduceert KRO-NCRV een ander personage, genaamd Claudia Procula, de vrouw van de Romeinse politicus Pilatus. Ook haar verhaal wordt verder uitgediept in The Passion Hemelsvaart. Actrice Nhung Dam kruipt in de rol van Claudia Procula. "Tot nu toe is Claudia niet aanwezig geweest in de eerdere edities. Ze komt ook maar heel even voor in de Bijbel. Daardoor blijft ze ook een beetje mysterieus", zegt Dam. "Ze is de vrouw van Pilatus. Ze heeft een droom gehad waarin Pilatus nare dingen overkomen als hij een bepaald pad kiest. In de Hemelvaart-editie zie je wat voor gevolgen dat heeft."

Dam vindt het goed dat de perspectieven van de vrouw "meer naar voren worden gehaald". "Het kan niet zo zijn, als je terugdenkt aan die verhalen, dat vrouwen daarin geen stem hebben gehad", zegt ze. "Er moet ook een aanwezigheid van vrouwen zijn geweest."

Rol van de vrouw

Weerdenburg ziet dat het nog steeds nodig is om de rol van de vrouw te benadrukken. "Ergens ben ik daar helemaal niet van, maar dat moet soms nog wel", zegt de actrice. "Ik ben zelf meer van het verschil maken zonder het te benoemen." Ook Sinan Eroglu, die dit jaar Jezus speelt, vindt het goed dat tijdens The Passion Hemelvaart, meer aandacht aan "de vrouwelijke kant" wordt gegeven. "Dat sterke vrouwen meer naar voren komen, daar ben ik wel voor", zegt hij.

The Passion Hemelvaart is donderdagavond om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.