Pinkpop overweegt uitbreiding van aantal festivaldagen en bezoekers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
In een interview met de Limburger vertelt MOJO-boeker Rob Trommelen dat de organisatie erover nadenkt om flink uit te breiden, zowel qua grootte als qua aantal dagen. Zo zijn er gedachten om een extra dag aan het evenement te plakken. Het aantal bezoekers zou daarmee ook omhoog kunnen. Nu kunnen er 70 duizend gasten per dag op het terrein worden verwelkomd worden. Met wat veranderingen aan de indeling zou dit omhoog kunnen naar 80 duizend. 

Het idee komt niet geheel uit de lucht vallen. Steeds meer festivals plakken een extra dag aan hun programmering. Zo gingen Lowlands en Roch Werchter Pinkpop al voor. Het festival zat er ook al over te denken in  2019, toen het vijftigjarig jubileum van het festival en de oprichter, Jan Smeets. Voor deze gelegenheid wilde men Neil Young naar Landgraaf halen. Dit lukte helaas niet maar het idee was geboren. 

De extra dag zou dan op de donderdag vallen, met enkele acts aan het einde van de dag. Bezoekers kunnen die dag hun tenten opzetten op de campings en erna al wat acts pakken. Nu is de camping op donderdag wel open, maar is er naast enkele camping-dj's weinig entertainment. 

Door: Nationale Recreatiegids