Mauritshuis komt in mei en juni met 'Verhaal op Zaal'

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
In de maanden mei en juni kun je in het Mauritshuis terecht voor een nieuwe editie van Verhaal op zaal. In zo'n vijftien minuten neemt een medewerker je mee in een inspirerende deep dive in één collectiestuk. Dit meldt het museum in een persbericht. 

Verhaal op Zaal is de perfecte manier om in korte tijd veel meer te weten te komen over kunst en de diversiteit aan onderwerpen die in het Mauritshuis worden belicht. En het leuke is dat elke medewerker wel een favoriet heeft, dus je weet nooit wat je te wachten staat. 

Waar kijk je eigenlijk naar? Wat wilde de maker eigenlijk zeggen met het kunstwerk? Welke verborgen details zien bezoekers vaak over het hoofd? Hier krijg je allemaal antwoord op. Naast de historische feiten wordt er bovendien gereflecteerd aan de hand van het kunstwerk op zeer hedendaagse thema's en maatschappelijke vraagstukken.

Hoe mee doen?

Elke zondag in mei en juni om 15:00, 16:00 en 17:00 uur zal er een Verhaal worden gehouden. Via het omroepsysteem wordt aangekondigd bij welk schilderij een verhaal gedeeld zal worden. Aanmelden is niet nodig. Er is per sessie ruimte voor vijftien deelnemers. 

Door: Nationale Recreatiegids