Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bijzondere Nederlandse klok met Peter Gabriel mee op wereldtour

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bijzondere Nederlandse klok met Peter Gabriel mee op wereldtour
De Nederlandse ontwerper Maarten Baas, onder meer bekend van de 'levende' klok op Schiphol, heeft nu ook een uurwerk ontworpen speciaal voor de wereldtournee van de Britse zanger en muzikant Peter Gabriel. Die tour begint donderdag in het Poolse Krakau, maar Gabriel zal volgende maand ook de ZiggoDome in Amsterdam aandoen. Met klok en al.

De klok voor de concerten doet denken aan die op Schiphol, waarin een man lijkt te zitten die met een verfroller en een doek telkens de tijd aanpast. Het nieuwe uurwerk wordt pas in Krakau onthuld, vertelt een medewerkster van Baas' atelier in Den Bosch, maar het is in ieder geval een fors exemplaar. Het publiek kan met de klok meetellen tot Gabriel ten tonele verschijnt.

De organisatie van de tour was volgens de medewerkster van Baas erg onder de indruk van een exemplaar dat te zien is op Paddington Station in Londen en vroeg de ontwerper ook zoiets uit te denken voor de concertreeks.

Solotentoonstelling

Vanaf 10 juni heeft Maarten Baas ook een solotentoonstelling in Museum Voorlinden in Wassenaar, It’s about time. Hij toont er onder meer de meest recente klokken uit zijn Real Time-serie, maar bijvoorbeeld ook een digitale waterval, Second Nature.

Maarten Baas (45) woont in Utrecht. Hij studeerde in 2002 af aan de Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarvoor hij meubels met een gasbrander bewerkte. Werk van Baas is inmiddels opgenomen in de collecties van het MoMA in New York en het Victoria and Albert Museum in Londen. Het Groninger Museum wijdde ook al eens een expositie aan het werk van Baas.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.