Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rabobank wil later in gesprek met Carice van Houten over klimaat

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Rabobank wil later in gesprek met Carice van Houten over klimaat
De Rabobank wil graag in gesprek met Milieudefensie en actrice Carice van Houten, die zich inzet namens de milieuorganisatie. Milieudefensie heeft aangekondigd met ongeveer zeventig mensen haar opwachting te maken bij de certificaathoudersvergadering dinsdag, uit onvrede over de rol van de Rabobank in de klimaataanpak. Maar volgens de bank is de bijeenkomst niet het goede moment om van gedachten te wisselen.

Zo laat de Rabobank in een verklaring weten dat de bijeenkomst geen vergadering van de bank zelf is, maar van een zelfstandige stichting "waar Rabobank geen zeggenschap over heeft". Financieel topman Bas Brouwers is te gast om een toelichting op de prestaties van de Rabobank te geven, maar de overige leden van de directie "hebben geen rol tijdens deze vergadering en zijn dan ook niet aanwezig", aldus de bank. "Dat betekent dat de voorzitter van de groepsdirectie, Stefaan Decraene, niet kan ingaan op het verzoek om aldaar met onder anderen Carice van Houten in gesprek te gaan."

De Rabobank stelt daarom voor om op een later moment met Milieudefensie en Van Houten het gesprek aan te gaan. Daartoe heeft Decraene een uitnodiging verstuurd. "Het zou mooi zijn als er een brug geslagen kan worden tussen verschillende organisaties, de miljoenen leden en klanten van Rabobank om elkaar niet alleen op doel, maar ook op het proces beter te vinden. Als Carice van Houten daar een verbindende rol in kan, of wil, spelen gezien haar grote bereik, zou dat een mooie opening kunnen bieden", stelt de bank.

'Gevaarlijke klimaatverandering'

De Rabobank zou volgens Milieudefensie in 2030 minimaal 45 procent minder CO2 moeten gaan uitstoten ten opzichte van 2019. Ook zou de bank moeten stoppen met het financieren van "gevaarlijke klimaatverandering". De Rabobank zegt de zorgen van organisaties te delen. "Rabobank wil zoveel mogelijk partijen helpen de benodigde transitie naar een duurzame economie te maken. Dat kan Rabobank niet alleen, dat vergt een brede samenwerking."

Vorige maand verliep de aandeelhoudersvergadering van ING zeer chaotisch door protesten van klimaatactivisten. De vergadering in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam moest meerdere keren worden stilgelegd en de politie was aanwezig om activisten af te voeren. Ook waren er veel beveiligers in de zaal. Actievoerders riepen tijdens de vergadering leuzen, zongen liedjes, bliezen op fluitjes en hielden spandoeken omhoog.

Door: ANP

29 september '23 (10:19)

Famke Janssen zet weer voet op Nederlandse bodem voor Heroes Dutch Comic Con

De van origine Nederlandse actrice Famke Janssen komt in november weer het land. De actrice is op 18 en 19 november namelijk te gast bij popcultuur evenement Heroes Dutch Comic Con. Eerder werd al bekend dat ook de Amerikaanse acteur Elijah Wood van de partij is in Utrecht.

29 september '23 ( 8:51)

Organisator Haarlem Vinyl Festival is trots op diversiteit programma

Richard Zijlma is als organisator van het Haarlem Vinyl Festival trots op het diverse programma dat vanaf vrijdag tot zondag in Haarlem geboden wordt. Dit vertelt de directeur voorafgaand aan de eerste editie aan het ANP.

29 september '23 ( 8:42)

Khalid & Sophie vanaf Gouden Kalveren Gala in Utrecht

De talkshow Khalid & Sophie wordt vrijdagavond op het Gouden Kalveren Gala in Utrecht gemaakt. In de uitzending wordt onder meer het Gouden Kalf voor de beste hoofdrol in een dramaserie bekendgemaakt.

28 september '23 (16:21)

Oktoberfest Nijmegen staat opnieuw in de steigers

Volgende week begint de maand oktober alweer, waarmee ook het jaarlijkse Oktoberfest terugkeert in Nijmegen. 7 oktober zullen bezoekers van het Foute Oktoberfest weer feesten in het Goffertpark. Dit meldt West-Maas en Waal Nieuws.

27 september '23 (14:29)

Geen sinterklaasintocht in Staphorst dit jaar

Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst heeft besloten dat er dit jaar geen sinterklaasintocht komt. Vanwege de rellen vorig jaar is de intocht in Staphorst aangemerkt als hoogrisico-evenement, waarbij onder andere de politie en de veiligheidsregio moeten adviseren over de aanvraag en de organisatie. Hierdoor is er te weinig tijd om een veilige intocht te organiseren, meldt de gemeente.

27 september '23 ( 9:34)

Nieuwe datum voor geannuleerde fietsrace Redbull Stalen Ros

De Red Bull Stalen Ros, die afgelopen weekend was uitgesteld vanwege het weer, heeft een nieuwe datum. De fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag vindt nu plaats op zaterdag 30 september, dat heeft de organisatie woensdag laten weten. Presentatrice Iris Enthoven en YouTuber Sophie Milzink nemen plaats in de jury. Goldband-zanger Karel Gerlach en rapper Qucee, die eerder in de jury plaats zouden nemen, zijn er op de nieuwe datum niet bij.

27 september '23 ( 9:23)

Kane voegt nog een extra concert toe aan reeks optredens in Ziggo Dome

Kane geeft op vrijdag 7 juni volgend jaar nog een derde concert in Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO meldt dinsdag dat er "vanwege de grote vraag naar kaarten" in de voorverkoop voor de twee eerder aangekondigde shows op 4 en 5 juni, een derde concert is toegevoegd. De normale verkoop voor de drie concerten gaat vrijdag om 10.00 uur van start.

27 september '23 ( 8:52)

Kinderen vanaf vandaag op pad met kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema 'Laat ieder kind meedoen'.

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.