Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rabobank wil later in gesprek met Carice van Houten over klimaat

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Rabobank wil later in gesprek met Carice van Houten over klimaat
De Rabobank wil graag in gesprek met Milieudefensie en actrice Carice van Houten, die zich inzet namens de milieuorganisatie. Milieudefensie heeft aangekondigd met ongeveer zeventig mensen haar opwachting te maken bij de certificaathoudersvergadering dinsdag, uit onvrede over de rol van de Rabobank in de klimaataanpak. Maar volgens de bank is de bijeenkomst niet het goede moment om van gedachten te wisselen.

Zo laat de Rabobank in een verklaring weten dat de bijeenkomst geen vergadering van de bank zelf is, maar van een zelfstandige stichting "waar Rabobank geen zeggenschap over heeft". Financieel topman Bas Brouwers is te gast om een toelichting op de prestaties van de Rabobank te geven, maar de overige leden van de directie "hebben geen rol tijdens deze vergadering en zijn dan ook niet aanwezig", aldus de bank. "Dat betekent dat de voorzitter van de groepsdirectie, Stefaan Decraene, niet kan ingaan op het verzoek om aldaar met onder anderen Carice van Houten in gesprek te gaan."

De Rabobank stelt daarom voor om op een later moment met Milieudefensie en Van Houten het gesprek aan te gaan. Daartoe heeft Decraene een uitnodiging verstuurd. "Het zou mooi zijn als er een brug geslagen kan worden tussen verschillende organisaties, de miljoenen leden en klanten van Rabobank om elkaar niet alleen op doel, maar ook op het proces beter te vinden. Als Carice van Houten daar een verbindende rol in kan, of wil, spelen gezien haar grote bereik, zou dat een mooie opening kunnen bieden", stelt de bank.

'Gevaarlijke klimaatverandering'

De Rabobank zou volgens Milieudefensie in 2030 minimaal 45 procent minder CO2 moeten gaan uitstoten ten opzichte van 2019. Ook zou de bank moeten stoppen met het financieren van "gevaarlijke klimaatverandering". De Rabobank zegt de zorgen van organisaties te delen. "Rabobank wil zoveel mogelijk partijen helpen de benodigde transitie naar een duurzame economie te maken. Dat kan Rabobank niet alleen, dat vergt een brede samenwerking."

Vorige maand verliep de aandeelhoudersvergadering van ING zeer chaotisch door protesten van klimaatactivisten. De vergadering in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam moest meerdere keren worden stilgelegd en de politie was aanwezig om activisten af te voeren. Ook waren er veel beveiligers in de zaal. Actievoerders riepen tijdens de vergadering leuzen, zongen liedjes, bliezen op fluitjes en hielden spandoeken omhoog.

Door: ANP

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.