Technofestival Awakenings zorgt voor veel klachten over geluidsoverlast

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Bij de gemeente Haarlemmermeer kwamen dit weekend veel klachten over geluidsoverlast binnen. Deze werden veroorzaakt door het technofestival Awakenings dat daar het hele weekend plaatsvond. Volgens de gemeente zorgde het weer ervoor dat het evenement meer overlast veroorzaakte dan was voorzien. Dit meldt Entertainment Business. 

De klachten van omwonenden kwamen zelfs binnen bij de gemeente Haarlem, terwijl het evenement plaatsvond in de gemeente Haarlemmermeer. Hoeveel er precies zijn binnengekomen is niet bekend, maar ook op social media werd er veel geklaagd over het harde geluid. 

Warm weer

Volgens de gemeente werd de geluidsoverlast veroorzaakt door een temperatuurinversie. Dit houdt in dat door het warme weer overdag en de snelle afkoeling in de avond een deken van warme lucht ontstond, waar het geluid van het festival tegen reflecteerde. Hierdoor zorgde het evenement voor meer overlast dan was voorzien. De geluidsnormen waar het evenement zich aan moest houden volgens de vergunning zouden niet zijn overschreden. 

Door: Nationale Recreatiegids