MOJO bevestigt nog geen genderneutrale wc's bij Beyoncé in Arena

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Concertorganisator MOJO weet nog niet of de toiletten bij de concerten van Beyoncé in Amsterdam genderneutraal zullen zijn of niet. Dat laat een woordvoerder vrijdag desgevraagd weten. Beyoncé treedt half juni op in Amsterdam. Bij de aftrap van haar concerttour eerder deze week waren de toiletten op de concertlocatie met bordjes genderneutaal gemaakt.

Fans maakten op sociale media melding van de bordjes. In buitenlandse media wordt gezegd dat Beyoncé naar verwachting bij al haar concerten zulke borden zal ophangen. Dit zou mogelijk commotie kunnen gaan opleveren in Amerikaanse staten waar recent wetten zijn aangenomen die de rechten van trans personen inperken.

MOJO heeft het verzoek om de toiletten in de Johan Cruijff Arena genderneutraal te maken nog niet ontvangen, meldt een woordvoerder. De ArenA was vrijdag vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Renaissance

De 41-jarige zangeres staat op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni in Amsterdam. Op dit moment zijn er volgens MOJO geen of weinig tickets beschikbaar. De tour staat in het teken van haar zevende album Renaissance, dat op 29 juli 2022 verscheen. Voor het album kreeg de zangeres veel lof. De plaat kwam wereldwijd op één in veel lijstjes met beste albums van 2022.

Door: ANP