Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste editie van toekomstfestival MORGEN gaat in september van start

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Eerste editie van toekomstfestival MORGEN gaat in september van start
Op 21, 22 en 23 september 2023 vindt de eerste editie van MORGEN plaats op het strand van Renesse in Zeeland. MORGEN kijkt hoopvol naar de toekomst en brengt hiervoor het beste uit de werelden van Muziek, Wetenschap & Techniek, Kunst, Energie en Eten & Drinken samen. Deze unieke, inspirerende programmering wordt vormgegeven door eigenzinnige makers als televisieproducent en muziekkenner Jan Douwe Kroeske, chef-kok Pierre Wind, universitair hoofddocent Faas Moonen en studenten van de TU Eindhoven. Dat meldt Double 2 Mediaproducties. 

De muziekprogrammering wordt samengesteld door de redactie van het internationaal geroemde muziekplatform 2 Meter Sessies. Vandaag kondigen zij de eerste vijf (Nederlandse) muzieknamen voor MORGEN aan: Kovacs, Ruben Hein, Jimmy Diamond, Anne-Fay en Benedict October. Meer acts uit binnen- en buitenland voor de drie podia, waaronder de energie-neutrale GEM-Stage, volgen nog.

ECO restaurant 

Ook chef-kok Pierre Wind, verantwoordelijk voor de invulling van het thema Eten & Drinken op MORGEN, laat reeds van zich horen met een “ECO restaurant”. Op een even speelse als smakelijke wijze wordt hier aandacht besteed aan het bestrijden van voedselverspilling. Ook de chefs van morgen krijgen een plekje op het festival.

Energie Eiland 

Een andere spectaculaire blikvanger op MORGEN is het “Energie Eiland”, dat speciaal voor het festival wordt aangelegd. Hierop kunnen de bezoekers de energie van de toekomst beleven. Minstens zo indrukwekkend zijn de brug en het paviljoen, die door jonge talentvolle makers gebouwd zijn met biobased materiaal dat wordt geproduceerd uit hernieuwde grondstoffen afkomstig uit gewassen.

Kijkje in onze toekomst 

Dit zijn slechts enkele highlights uit de programmering die de komende weken verder wordt uitgerold en bol staat van de presentaties, activaties en belevenissen die de bezoeker een kijkje geven in onze toekomst.

De ticketverkoop is per direct gestart via www.morgenfestival.nl.

Door: Nationale Recreatiegids 

24 juli '24 (12:24)

Mega Piraten Festijn in Oldebroek viert dit jaar 20-jarig bestaan

Het Mega Piraten Festijn keert dit jaar op 30 augustus terug naar Oldebroek. Dit jaar een speciale editie: het feest bestaat 20 jaar. Op het programma staan bekende artiesten als Jeroen van der Boom, Jan Smit, Boer Harm, Marco Schuitmaker en Jannes. De voorverkoop is al begonnen.

24 juli '24 (10:42)

Deadpool & Wolverine-fans vroeg bij Pathé Spuimarkt voor première

Bij het première-event van de nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine bij Pathé Spuimarkt in Den Haag stond woensdagochtend al vroeg een lange rij mensen te wachten. Volgens een woordvoerster van Disney hadden bezoekers zich om 07.30 uur al verzameld voor de bioscoop om de film als eerste in Nederland te zien.

24 juli '24 (10:11)

Ook Guy Sebastian treedt op tijdens Het Grote Songfestivalfeest

De Australische zanger Guy Sebastian treedt eind dit jaar op tijdens Het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft de organisatie van het evenement woensdag bekendgemaakt.

24 juli '24 ( 8:43)

Organisatie Milkshake komt met nieuw, meerdaags campingfestival

De organisatie achter het populaire jaarlijkse queerfestival Milkshake werkt aan een nieuw, meerdaags campingfestival. Het driedaagse evenement gaat Strawberry Starlight heten en niet plaatsvinden in Amsterdam zoals Milkshake. De inzet is dat de eerste editie in de zomer van 2025 plaatsvindt, maakte Milkshake-directeur Marieke Samallo woensdag bekend.

23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.