Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eerste editie van toekomstfestival MORGEN gaat in september van start

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Eerste editie van toekomstfestival MORGEN gaat in september van start
Op 21, 22 en 23 september 2023 vindt de eerste editie van MORGEN plaats op het strand van Renesse in Zeeland. MORGEN kijkt hoopvol naar de toekomst en brengt hiervoor het beste uit de werelden van Muziek, Wetenschap & Techniek, Kunst, Energie en Eten & Drinken samen. Deze unieke, inspirerende programmering wordt vormgegeven door eigenzinnige makers als televisieproducent en muziekkenner Jan Douwe Kroeske, chef-kok Pierre Wind, universitair hoofddocent Faas Moonen en studenten van de TU Eindhoven. Dat meldt Double 2 Mediaproducties. 

De muziekprogrammering wordt samengesteld door de redactie van het internationaal geroemde muziekplatform 2 Meter Sessies. Vandaag kondigen zij de eerste vijf (Nederlandse) muzieknamen voor MORGEN aan: Kovacs, Ruben Hein, Jimmy Diamond, Anne-Fay en Benedict October. Meer acts uit binnen- en buitenland voor de drie podia, waaronder de energie-neutrale GEM-Stage, volgen nog.

ECO restaurant 

Ook chef-kok Pierre Wind, verantwoordelijk voor de invulling van het thema Eten & Drinken op MORGEN, laat reeds van zich horen met een “ECO restaurant”. Op een even speelse als smakelijke wijze wordt hier aandacht besteed aan het bestrijden van voedselverspilling. Ook de chefs van morgen krijgen een plekje op het festival.

Energie Eiland 

Een andere spectaculaire blikvanger op MORGEN is het “Energie Eiland”, dat speciaal voor het festival wordt aangelegd. Hierop kunnen de bezoekers de energie van de toekomst beleven. Minstens zo indrukwekkend zijn de brug en het paviljoen, die door jonge talentvolle makers gebouwd zijn met biobased materiaal dat wordt geproduceerd uit hernieuwde grondstoffen afkomstig uit gewassen.

Kijkje in onze toekomst 

Dit zijn slechts enkele highlights uit de programmering die de komende weken verder wordt uitgerold en bol staat van de presentaties, activaties en belevenissen die de bezoeker een kijkje geven in onze toekomst.

De ticketverkoop is per direct gestart via www.morgenfestival.nl.

Door: Nationale Recreatiegids 

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.

28 november '23 (10:34)

De eerste Disney Markt van Noord-Nederland komt naar Meppel

Je verzint het zo gek niet of ze hebben er wel een product van in Disney-stijl. Van keycords en spelden tot babykleding en drinkbakken voor honden. En dat is straks voor het eerst ook te koop in het noorden van het land. In Meppel wordt volgend jaar namelijk de eerste Disneybeurs van het noorden georganiseerd, meldt RTV Drenthe.

28 november '23 ( 9:14)

Hanna Verboom biedt week lang gratis klimaatfilms aan

Cinetree, het filmplatform van Hanna Verboom, biedt een week lang gratis films over het klimaat aan. Het initiatief vindt plaats in het kader van het Cinetree Tomorrow Filmfestival dat deze week plaatsvindt. Verboom organiseert het evenement samen met Hivos, een organisatie die zich inzet voor een betere wereld.

28 november '23 ( 8:55)

Nickelback komt in mei naar Ziggo Dome met Europese tour

De Canadese rockband Nickelback heeft een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De rockers komen met de Get Rollin' Tour ook voor een show naar Nederland. Op 26 mei staat de groep in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

28 november '23 ( 8:44)

Nederlandse titels niet in de prijzen gevallen bij uitreiking Gouden Rozen

De twee genomineerde Nederlandse tv- en filmproducties zijn niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Rose d'Or Awards, ook bekend als de Gouden Rozen. In Londen maakte Omroep MAX maandagavond kans met De Nieuwe Vermeer en regisseur Saskia Boddeke was genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

27 november '23 (12:17)

NPO Radio 2 maakt ter ere van jubileum eenmalig Top 2500

NPO Radio 2 breidt de Top 2000 dit jaar eenmalig uit met 500 extra liedjes ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de lijst. Dat heeft dj Bart Arens maandag bekendgemaakt in zijn show.

27 november '23 ( 9:13)

Jandino 'ontdaan' door schietpartij bij urbanfeest in Rotterdam Ahoy

Bij een schietpartij tijdens een urbanfeest in Rotterdam Ahoy is in de nacht van zaterdag op zondag een man ernstig gewond geraakt, zegt de politie. Twee verdachten zijn daarbij aangehouden.