Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Jan Slagter pleit voor terugkeer Nationaal Songfestival

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Jan Slagter pleit voor terugkeer Nationaal Songfestival
Omroepbaas Jan Slagter pleit voor de terugkeer van een Nationaal Songfestival. Hij deed dit woensdag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers naar aanleiding van de nederlaag van Mia Nicolai en Dion Cooper tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Hij noemt de huidige procedure, met een selectiecommissie van songfestivalintimi, "schimmig".

"Nederland moet gewoon mee kunnen beslissen", bepleit Slagter. "Laat de selectiecommissie drie liedjes kiezen, laat ons daarnaar luisteren en dan mag het publiek mee beslissen welk liedje we afvaardigen. Dan voelt het publiek zich ook weer meer medeverantwoordelijk. We hebben nu geen idee wat er nog meer voor liedjes waren: ik zou meer transparantie willen."

Mia en Dion vielen af in de halve finale van het songfestival met hun lied Burning Daylight. Voorafgaand aan hun optreden was er veel kritiek omdat het duo tijdens een paar optredens vals zong. Het lied werd daarop aangepast en AVROTROS, de omroep die de Nederlandse organisatie coördineert, plaatste in de media een grote advertentie met de oproep het duo toch te steunen.

Geen kritiek

Slagter heeft overigens geen kritiek op AVROTROS, "die doet dat fantastisch". Maar als de omroep in de toekomst geen zin meer zou hebben in het songfestival, dan neemt Omroep MAX de organisatie graag over. "We hebben Nederland In Beweging ook overgenomen, dit kunnen we ook wel aan", aldus de omroepcoryfee.

Commentator Jan Smit verliet na de commotie over de zangkwaliteiten van Mia en Dion de selectiecommissie, al had dat volgens Smit niets te maken met het feit dat hij het niet eens was met de keuze van Mia en Dion. AVROTROS liet in april weten dat het "niet ondenkbaar" is dat het Nationaal Songfestival terug zou keren. De omroep voert daar naar eigen zeggen "regelmatig gesprekken over".

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.