Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bevrijdingsfestival Brabant: editie viel tegen door minder bezoek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Bevrijdingsfestival Brabant: editie viel tegen door minder bezoek
De editie van het bevrijdingsfestival in Brabant van afgelopen 5 mei was niet de editie waar de organisatie op had gehoopt. Dat meldt het festival woensdag in een persbericht. Dat kwam met name door het slechte weer die dag, met als gevolg minder bezoekers en minder horecaomzet.

"Het was erop of eronder voor de bevrijdingsfestivals in Nederland dit jaar", meldt de organisatie in het bericht. "Door de nasleep van de coronacrisis, toenemende inflatie, hogere loonkosten, krapte op de arbeidsmarkt en materiaaltekorten hebben alle festivals moeite om de begroting rond te krijgen. Hierdoor zijn de organisaties in nog grotere mate afhankelijk geworden van horecaomzet. Dit jaar heeft Bevrijdingsfestival Brabant door tegenvallend weer en bijbehorende omzet niet de editie gekregen waar ze op hoopten."

Boodschap uitdragen

Ondanks die "financiële onzekerheden" was deze editie "een muzikaal succes", meldt de organisatie, "met onvergetelijke performances van Haagse sensatie Goldband, feestband Dubioza Kolektiv en de indrukwekkende Oekraïense band Go_A". Daarnaast heeft Bevrijdingsfestival Brabant "ook dit jaar weer een belangrijke boodschap over vrijheid weten uit te dragen", stelt de organisatie. "Door inspirerende sprekers en activiteiten is een grote groep mensen opnieuw geprikkeld om na te denken over de kwetsbaarheid van vrijheid. Bevrijdingsfestival Brabant kijkt met positieve blik naar de toekomst om te blijven bijdragen aan de bewustwording en viering van vrijheid in Nederland."

Inkomsten uit horeca

Door slecht weer hebben ook in elk geval de bevrijdingsfestivals in Zwolle en Groningen minder inkomsten binnengekregen dan waarop was gehoopt, lieten de directeurs eerder weten. Annemien Brugging, directeur van het festival in Zwolle, sprak van een goede sfeer. "Maar de periode met regen is wel te lang geweest." Hierdoor trok het festival minder bezoekers dan waarop werd gerekend. Op het exacte verlies had Brugging nog geen zicht, maar het was duidelijk dat niet genoeg horecamuntjes waren verkocht om het gestelde doel te behalen. Dat is een probleem, legde Brugging uit. "Ons festival moet voor 70 procent gedekt worden met inkomsten uit de horeca."

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.