Down The Rabbit Hole zet 'alles op alles' voor vervanger Stromae

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Down The Rabbit Hole (DTRH) gaat hard op zoek naar een vervanger nu Stromae heeft afgezegd. De organisatie zet "alles op alles" om "tot iets moois te komen", schrijft het festival op zijn website.

De Belgische artiest maakte eerder op dinsdag bekend zijn hele tournee om gezondheidsredenen af te zeggen. Naast concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome in november, gaat dus ook zijn show op DTRH op 1 juli niet door. "Dit is voor ons allemaal een grote teleurstelling, allereerst natuurlijk voor Stromae zelf. We wensen hem een spoedig en volledig herstel", reageert het festival.

De organisatie richt zich nu op "het vastleggen van een mooie, vervangende act die de zaterdagavond waardig kan afsluiten". Dat wordt wel een uitdaging. "De grotere internationale acts hebben hun tourplanning al maanden vastliggen en het is de vraag wat er op deze korte termijn mogelijk is."

Rusten en herstellen

Stromae begon zijn The Multitude Tour in februari en zou al in april naar de Ziggo Dome komen. Ook die shows werden samen met meerdere andere concerten afgezegd. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is. "Helaas moet ik accepteren dat de tijd die ik nodig heb om te rusten en te herstellen langer zal duren dan verwacht", schreef hij dinsdag.

De 38-jarige Stromae keerde vorig jaar na een lange afwezigheid terug op het podium. De lange pauze nam de zanger vanwege een burn-out.

Door: ANP