Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Koningsdag in Rotterdam bekeken door ruim 2 miljoen mensen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De registratie van Koningsdag in Rotterdam is donderdag bekeken door ruim 2 miljoen mensen. Met 2.075.000 was het verslag van de festiviteiten door de NOS op NPO 1 ook het best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) vrijdag.

Het koningsdagverslag is dit jaar ietsje beter bekeken dan vorig jaar, toen koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Maastricht vierde. De uitzending werd toen gezien door 2.002.000 mensen, wat toen ook alweer wat meer was dan het jaar ervoor toen zo'n 1,89 miljoen mensen het koninklijke bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven volgden. In 2020, toen Koningsdag vanwege de coronamaatregelen voornamelijk thuis en online gevierd moest worden, keken er 2,2 miljoen mensen naar de opening van de digitale kleedjesmarkt door koningin Máxima en haar dochters.

Het eerder opgenomen Koningsdagconcert, dat donderdag om 20.30 uur te zien was op NPO 2, was goed voor 819.000 kijkers. In Rotterdam Ahoy traden onder anderen Davina Michelle, rapper Winne en Broederliefde en Gerard Cox op voor de koninklijke familie. Op hetzelfde tijdstip keken er naar de Blauw Bloed-special over tien jaar koning Willem-Alexander op NPO 1 680.000 mensen.

Paleis Soestdijk met een thema

Omroep MAX, dat Koningsdag rond het middaguur vanaf Paleis Soestdijk vierde met een thema-uitzending, trok 649.000 mensen naar NPO 1. Naar het AVROTROS-programma André en de Oranjes, waarin verschillende muziekstukken van André Rieu voor de koninklijke familie werden gecombineerd met een toelichting door de violist, keken 482.000 mensen. Het programma was goed voor de laatste plaats in de top 25.

De tweede plek in de kijkcijferlijst van donderdag is voor het NOS Journaal van 20.00 uur (1,9 miljoen). Het amusementsprogramma Dit Was Het Nieuws, eveneens op NPO 1, trok ruim 1 miljoen kijkers. Het was goed voor de derde plek in het overzicht. Het best bekeken programma van RTL 4 was donderdag het Half Acht Nieuws, dat met 911.000 kijkers de vijfde plek inneemt. De zesde plaats in de lijst is voor SBS6, dat met Mr. Frank Visser Doet Uitspraak 907.000 kijkers wist te trekken.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.