Eerste stappen afscheidsproject Golden Earring gezet

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De eerste aanmeldingen voor het project De Earring & Ik druppelen sinds woensdag binnen. Toen ging de inschrijving open voor een afscheidsconcert dat fans in oktober gaan geven voor de Golden Earring. Initiatiefneemster Yaël Vinckx, die een documentaire over het project maakt, zei donderdag in de talkshow Op1 op NPO 1 dat binnen een uur de eerste auditie al binnen was.

"Om 07.00 uur ging de aanmelding open en om 08.00 uur hadden we het eerste filmpje al binnen", zei Vinckx. Ze wil uiteindelijk duizend muzikanten bij elkaar brengen in Rotterdam Ahoy. Het idee is losjes gebaseerd op een project waarbij duizend Italianen het lied Learn To Fly van de Foo Fighters speelden in de hoop die band naar de plaats Cesena te halen.

Earring-drummer Cesar Zuiderwijk zei in de uitzending nog niet zeker te weten ook bij het concert te zijn. "Dat kan ik nu nog niet zeggen, anders worden er allerlei verwachtingen gewekt", zei hij.

Afscheid

De Haagse band heeft door de spierziekte van gitarist George Kooymans nooit een officieel afscheid gehad. In november 2019 speelden ze hun laatste show in Ahoy. Daarna kwam corona en begin 2021 werd bekend dat Kooymans lijdt aan ALS en daardoor niet meer kan optreden. De overige bandleden lieten weten niet zonder hem verder te willen.

Door: ANP