Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

In deze steden wonen de meeste Oranjefans

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
In deze steden wonen de meeste Oranje fans
Deze week kleurt het hele land weer oranje. Er zijn verschillende regio’s waar de fascinatie voor het koningshuis groter is dan de ander. En elke plek heeft haar eigen tradities en manieren om Koningsdag te vieren. Ter ere van Koningsdag zocht Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen uit in welke Nederlandse stad de koninklijke familie het populairste is. 

Om tot deze lijst te komen heeft Holidu de gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten op Google voor de zoektermen met de leden van de koninklijke familie in de afgelopen 12 maanden bekeken. Deze top 10 is tot stand gekomen op basis van de meeste zoekopdrachten per 10.000 inwoners. Hieronder hebben we de meest koningsgezinde steden op een rijtje gezet.

1. Rotterdam

Rotterdam mag dit jaar de koninklijke familie in ontvangst nemen. Zodoende staat deze moderne stad waarschijnlijk ook op nummer 1. De inwoners zochten het meest op Google naar prinses Amalia en prinses Alexia, dan naar enig ander lid van de koninklijke familie, met gemiddeld 2600 zoekopdrachten per maand het afgelopen jaar.

2. Tilburg

Ook in Tilburg is de koninklijke familie zeer geliefd bij de inwoners. Koningsdag wordt groots gevierd in de stad, met een grote vrijmarkt en allerlei activiteiten. Het meeste werd gezocht naar Maxima, zij opende afgelopen jaar de Tentoonstelling Koninklijk borduren die nog tot 23 mei te zien is.

3. Amsterdam

Ook Amsterdam heeft veel liefde voor de koninklijke familie en zet ieder jaar de stad op zijn kop met Koningsdag. Het is natuurlijk de thuisbasis van het Koninklijk Paleis op de Dam. Hier werd het meeste gezocht naar koning Willem Alexander en prinses Amalia, die favoriet zijn met gemiddeld 2600 zoekopdrachten per maand.

4. Maastricht

Maastricht is een prachtige stad in het zuiden van Nederland en de koninklijke familie is er in trek. Zo wordt Koningsdag uitgebreid gevierd in de stad. Prinses Alexia is hier enorm populair, naar haar wordt het meeste gezocht van de koninklijke familie.

5. Eindhoven

Ook in Eindhoven is de koninklijke familie populair. Zo wordt Koningsdag groots gevierd in de stad met veel festiviteiten. Het meeste wordt in deze stad gezocht naar koning Willem Alexander, prinses Amalia en prinses Alexia.

De top 10 wordt afgemaakt door Roosendaal, Lelystad, Assen, Utrecht en als laatste Hilversum. Het gemiddelde zoekvolume ligt bij deze plaatsen tussen de 55 duizend en de 43 duizend. Vooral koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn populaire zoektermen. 

Holidu

Het boekingsportaal voor vakantiehuizen stelt reizigers in staat om snel en tegen de laagste
prijs de ideale accommodatie te boeken. Ook helpt het hosts van vakantiehuizen om met minder werk
hun boekingen te vermenigvuldigen, door middel van de software- en serviceoplossing onder de
merknaam Bookiply. Het bedrijf bestaat sinds 2014. 

Door: Nationale Recreatiegids

06 december '23 (13:18)

Pieten dit jaar minder geschminkt volgens KOZP

Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

06 december '23 ( 9:00)

Strengere handhaving geluidsoverlast Paradiso mogelijk einde van popzaal

Directeur Geert van Itallie vreest het einde van de Amsterdamse popzaal Paradiso als er door de gemeente strenger wordt gehandhaafd op geluidsoverlast rondom het pand. Dat bevestigt hij tegen het ANP nadat er dinsdag een rechtbankverslag was verschenen in Het Parool.

05 december '23 (13:31)

Film over Amy Winehouse april 2024 in Nederlandse bioscoop

De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. De première is in het Verenigd Koninkrijk en Polen op 12 april, vanaf 18 april draait de film ook in Nederland.

05 december '23 (10:35)

Brancheverenigingen klaar voor Dag van de Recreatie

Aankomende woensdag 6 december organiseert FNV Recreatie de Dag van de Recreatie. Dit jaar ni het Archeon in Alphen aan den Rijn. Daar wordt de dag gewijd aan de ontwikkeling van werknemers in de recreatiesector. Het is een vervolg op het congres ‘Recreatie terug op de kaart’ van afgelopen jaar, waarin werkgevers, onderwijs en medewerkers centraal stonden. Natuurlijk is iedereen welkom bij het middaggedeelte van de dag. Dat is van 12:30 tot 17:00 uur, meldt HISWA-RECRON. Onder andere zij staan er helemaal klaar voor. 

05 december '23 ( 9:02)

Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.