Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Free Your Mind festival Koningsdag is tegen drugs

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Free Your Mind festival Koningsdag is tegen drugs
Op Koningsdag landt Festival Free Your Mind in Bosschenhoofd op Breda International Airport. Er worden zo’n 27.000 bezoekers verwacht. Dat meldt de gemeente Halderberge. 

Burgemeester Bernd Roks: “Iedereen is van harte welkom in onze gemeente om op Koningsdag een feestje te komen vieren. Maar laten we ervoor zorgen dat het voor iedereen een feestje is, ook voor omwonenden. Dat betekent dan ook dat we scherp controleren op drugsbezit. Want met pillen en poeder, kun je direct terug naar je moeder! Oftewel, wordt er drugs bij je gevonden dan mag je het festivalterrein niet op en kun je terug naar huis. Bezoekers zijn hier vooraf over geïnformeerd door de organisator. Maar laten we er vooral vanuit gaan dat het een mooi feest wordt.”

Drugs 

De politie zorgt buiten het terrein voor de veiligheid en de openbare orde. Hier kunnen bezoekers die drugs bij zich hebben worden aangehouden en bekeurd. Hebben bezoekers een grote hoeveelheid drugs (handelshoeveelheid) bij zich, dan worden zij overgebracht naar het politiebureau. 

Verkeerssituatie 

Een deel van Bosschenhoofd wordt 27 april afgesloten voor verkeer. Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet. Inwoners mogen er natuurlijk wel in, zij worden hierover geïnformeerd door de organisatie. Bezoekers van het festival kunnen parkeren bij Rucphenseweg in Rucphen. Het terrein is bereikbaar via  de afslagen Zegge en St. Willebrord. Veel bezoekers komen met de trein of worden door partybussen afgezet. Naar verwachting komen ook veel bezoekers op de fiets. 

Meting van geluid 

De gemeente is tijdens het event aanwezig om toezicht te houden en om geluid te meten. Zo wordt er gemonitord of het geluid de normen niet overschrijdt.

Door: Nationale Recreatiegids 

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.

28 november '23 (10:34)

De eerste Disney Markt van Noord-Nederland komt naar Meppel

Je verzint het zo gek niet of ze hebben er wel een product van in Disney-stijl. Van keycords en spelden tot babykleding en drinkbakken voor honden. En dat is straks voor het eerst ook te koop in het noorden van het land. In Meppel wordt volgend jaar namelijk de eerste Disneybeurs van het noorden georganiseerd, meldt RTV Drenthe.

28 november '23 ( 9:14)

Hanna Verboom biedt week lang gratis klimaatfilms aan

Cinetree, het filmplatform van Hanna Verboom, biedt een week lang gratis films over het klimaat aan. Het initiatief vindt plaats in het kader van het Cinetree Tomorrow Filmfestival dat deze week plaatsvindt. Verboom organiseert het evenement samen met Hivos, een organisatie die zich inzet voor een betere wereld.

28 november '23 ( 8:55)

Nickelback komt in mei naar Ziggo Dome met Europese tour

De Canadese rockband Nickelback heeft een nieuwe Europese tournee aangekondigd. De rockers komen met de Get Rollin' Tour ook voor een show naar Nederland. Op 26 mei staat de groep in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.