Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Claudia de Breij gaat volgend seizoen weer het theater in

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Claudia de Breij gaat volgend seizoen weer het theater in
Claudia de Breij gaat volgend seizoen weer het theater in. De cabaretière speelt vanaf november 2023 haar nieuwe voorstelling Wat Als in theaters door heel Nederland, heeft impresariaat Breijwerk woensdag bekendgemaakt. Het wordt haar dertiende theaterprogramma. De première staat gepland in maart 2024 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De Breij speelde afgelopen najaar haar derde oudejaarsconference. Het liedjesprogramma Vasistas, dat in februari en maart gepland stond, annuleerde zij omdat ze behoefte had aan rust. Maar nu merkt De Breij dat de ideeën weer beginnen te komen.

"Ja, de rust doet me goed, ik had die ook echt nodig", aldus de Utrechtse podiumkunstenaar. "Maar de creativiteit is gelukkig nooit weggeweest. En de energie komt terug, net als de grappen. Alleen al over al die dingen waar je als mens heel moe van kunt worden, zoals restaurantmuziek, reünies en wereldoorlogen. Ik blijf nog een paar maanden lekker in de luwte schrijven en verheug me heel erg op november!"

Het is de bedoeling dat De Breij met de nieuwe voorstelling in haar eentje op het podium staat. In het verleden deelde zij het toneel vaak met muzikanten. De speellijst van Wat Als staat vanaf woensdagmiddag op haar website. De voorverkoop voor de tournee is woensdag ook van start gegaan.

Door: ANP

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".