Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Duncan Laurence treedt op tijdens finale Eurovisie Songfestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Duncan Laurence treedt op tijdens finale Eurovisie Songfestival
Duncan Laurence geeft in mei acte de présence tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. De BBC onthult maandag dat Laurence samen met vijf andere "iconische Eurovisie-acts" een gezamenlijk optreden verzorgt in de pauze voor de puntentelling.

Onder de naam The Liverpool Songbook brengt Laurence samen met Mahmood uit Italië, Netta uit Israël, Daði Freyr uit IJsland, Cornelia Jakobs uit Zweden en Sonia uit Liverpool een ode aan de Britse stad die veel voor de muziek heeft betekend.

Oud-deelnemers

Naast voornoemde oud-deelnemers is ook de winnaar van vorig jaar, Kalush Orchestra uit Oekraïne, van de partij. "We hebben ernaar uitgekeken om in Liverpool op te treden sinds de stad vorig jaar als gastheer werd aangekondigd", zegt de act in een reactie. "Hoewel we het jammer vinden dat we het Eurovisie Songfestival niet terug naar ons thuisland konden halen, zijn we het Verenigd Koninkrijk erg dankbaar voor het organiseren."

Ook de Brit Sam Ryder, die bij de vorige editie van het songfestival tweede werd, treedt op. Hij verzorgt het eerste optreden in de pauze van het liedjesfestijn. "Wat een eer om voor de tweede keer uitgenodigd te worden op het Eurovisiepodium!", stelt de Brit. "Ik kan niet wachten om terug te zijn tussen de prachtige chaos van dit alles en om de geweldige artiesten deze keer te zien optreden, terwijl we jullie een speciaal eigen optreden brengen."

De grote finale van Eurovisie 2023 vindt plaats op zaterdag 13 mei. Namens Nederland treedt het duo Mia Nicolai en Dion Cooper aan in de eerste halve finale op dinsdag 9 mei.

Door: ANP

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".