Festivaltickets in Benelux met ongeveer 11 procent duurder geworden

Dit jaar kost een kaartje voor Lowlands 300,- euro. Andere festivals zagen ook prijsstijgingen. De inflatie, energieprijzen en de effecten van de pandemie zijn hiervan de grootste aanjagers. Recreatie is duurder geworden, en festivals zijn daar een goed voorbeeld van. De gemiddelde prijs van festivalkaartjes nam ongeveer 11 procent toe. Dit meldt Festileaks. 

Dat de economische situatie zou gaan leiden tot prijsstijgingen, dat was natuurlijk te verwachten. Toch was het voor veel bezoekers even slikken toen ze de de prijs van een Lowlands-ticket zagen. €300,- euro is immers niet niks. Eerder had festivalbaas Eric van Eerdenburg ook nog beloofd dat de prijs niet meer dan 35,- euro zou stijgen. Met de nieuwe prijs kwam deze verhoging echter uit op 45,- euro. 

11 procent

Ook andere festivals werden aardig duurder. Zo werd Concert at SEA 38,50 euro duurder, gevolgd door Zwarte Cross met 37,50 euro. Ook Down The Rabbit Hole en Best Kept Secret zagen de prijzen stijgen. Zij deden er een schepje à 35 euro bovenop. Het enige festivalticket dat niet duurder werd, is een weekendkaart voor Awakenings Festival. Gemiddeld komt de prijsstijging van de meeste festivals in de Benelux op zo'n 15,89 euro uit. 11 procent meer dan vorig jaar. 

Dat dit nog niet betekend dat bezoekers het laten afweten blijkt wel uit het feit dat Lowlands ondanks de hoge prijs binnen enkele uren was uitverkocht. 

Door: Nationale Recreatiegids