Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Festivaltickets in Benelux met ongeveer 11 procent duurder geworden

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Festivaltickets in Benelux met ongeveer 11 procent duurder geworden
Dit jaar kost een kaartje voor Lowlands 300,- euro. Andere festivals zagen ook prijsstijgingen. De inflatie, energieprijzen en de effecten van de pandemie zijn hiervan de grootste aanjagers. Recreatie is duurder geworden, en festivals zijn daar een goed voorbeeld van. De gemiddelde prijs van festivalkaartjes nam ongeveer 11 procent toe. Dit meldt Festileaks. 

Dat de economische situatie zou gaan leiden tot prijsstijgingen, dat was natuurlijk te verwachten. Toch was het voor veel bezoekers even slikken toen ze de de prijs van een Lowlands-ticket zagen. €300,- euro is immers niet niks. Eerder had festivalbaas Eric van Eerdenburg ook nog beloofd dat de prijs niet meer dan 35,- euro zou stijgen. Met de nieuwe prijs kwam deze verhoging echter uit op 45,- euro. 

11 procent

Ook andere festivals werden aardig duurder. Zo werd Concert at SEA 38,50 euro duurder, gevolgd door Zwarte Cross met 37,50 euro. Ook Down The Rabbit Hole en Best Kept Secret zagen de prijzen stijgen. Zij deden er een schepje à 35 euro bovenop. Het enige festivalticket dat niet duurder werd, is een weekendkaart voor Awakenings Festival. Gemiddeld komt de prijsstijging van de meeste festivals in de Benelux op zo'n 15,89 euro uit. 11 procent meer dan vorig jaar. 

Dat dit nog niet betekend dat bezoekers het laten afweten blijkt wel uit het feit dat Lowlands ondanks de hoge prijs binnen enkele uren was uitverkocht. 

Door: Nationale Recreatiegids

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.