Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Amsterdam RAI wint prijs voor Best International Venue op Exhibitions News Awards

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Amsterdam RAI wint prijs voor Best International Venue op Exhibitions News Awards
Afgelopen donderdag 30 maart vonden de Exhibitions News Awards plaats in London. Het evenement wordt ook wel ‘de Oscars’ van de beurzensector genoemd. Jaarlijks worden hier prijzen uitgereikt aan personen en bedrijven die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de beurzensector. De RAI won in de categorie Best International Venue. 

De RAI nam het in deze categorie op tegen tegenstanders zoals het Abu Dhabi National Exhibition Centre, Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC), het Panama Convention Centre en het Hong Kong Convention and Exhibition Centre.

De inzending voor de prijs omvatte onder meer de succesvolle hervatting van activiteiten en evenementen in het voorjaar van 2022 na het opheffen van de Covid-beperkingen, evenals de inspanningen van de RAI om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Uitdaging en voorrecht

“Het winnen van deze grote prijs is een prachtige erkenning dat onze inspanningen worden opgemerkt.” zegt RAI Amsterdam COO Maurits van der Sluis. “Ons doel is altijd om beurs- en congresorganisatoren te ondersteunen om van hun evenement een succes en een betekenisvolle ervaring voor zowel exposanten als bezoekers te maken. We zijn vereerd dat we deze prijs hebben gewonnen na bijna twee jaar lockdown, waarin RAI Amsterdam de grootste Covid-19-vaccinatielocatie van Nederland werd. Het was een uitdaging en een voorrecht om ons congrescentrum in 2022 volledig te heropenen voor evenementen.”

RAI Amsterdam

De RAI Amsterdam is een flexibel bedrijf waar veel verschillende evenementen georganiseerd kunnen worden. Beurzen zoals de internationale B2B Offshore Energy beurs en European Women in Tech worden afgewisseld met kleinere evenementen, theaters en andere shows zoals de PAN kunstbeurs, het Masters Expo lifestyle event, het Amsterdamse Winterparadijs en het Kingsland festival op Koningsdag. Een ander opvallend teken van de terugkeer van dynamische economische activiteiten in 2022 is het feit dat de afdeling RAI Hotel Services voor zo’n vijf miljoen euro accommodatie boekte in het naast het congrescentrum gelegen hotel NHow Amsterdam RAI.

Exhibition News

Exhibition News is een van de meest toonaangevende vakbladen voor de beurs-, congres- en evenementenbranche. De categorie ‘Best International Venue’ stond open voor alle grote internationale beurslocaties met 10.000 vierkante meter of meer vloeroppervlak die grote internationale evenementen aantrekken.

Naast winnaar van de Best International Venue award, was de RAI ook genomineerd in de categorie Best Company Culture.

Door: Nationale Recreatiegids

06 december '23 (13:18)

Pieten dit jaar minder geschminkt volgens KOZP

Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

06 december '23 ( 9:00)

Strengere handhaving geluidsoverlast Paradiso mogelijk einde van popzaal

Directeur Geert van Itallie vreest het einde van de Amsterdamse popzaal Paradiso als er door de gemeente strenger wordt gehandhaafd op geluidsoverlast rondom het pand. Dat bevestigt hij tegen het ANP nadat er dinsdag een rechtbankverslag was verschenen in Het Parool.

05 december '23 (13:31)

Film over Amy Winehouse april 2024 in Nederlandse bioscoop

De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. De première is in het Verenigd Koninkrijk en Polen op 12 april, vanaf 18 april draait de film ook in Nederland.

05 december '23 (10:35)

Brancheverenigingen klaar voor Dag van de Recreatie

Aankomende woensdag 6 december organiseert FNV Recreatie de Dag van de Recreatie. Dit jaar ni het Archeon in Alphen aan den Rijn. Daar wordt de dag gewijd aan de ontwikkeling van werknemers in de recreatiesector. Het is een vervolg op het congres ‘Recreatie terug op de kaart’ van afgelopen jaar, waarin werkgevers, onderwijs en medewerkers centraal stonden. Natuurlijk is iedereen welkom bij het middaggedeelte van de dag. Dat is van 12:30 tot 17:00 uur, meldt HISWA-RECRON. Onder andere zij staan er helemaal klaar voor. 

05 december '23 ( 9:02)

Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.