Record Store Day Nederland richt eigen non-profit muzieklabel RSD Records op

De organisatie achter Record Store Day in Nederland heeft een eigen muzieklabel opgericht. Met het non-profit RSD Records wil men in eigen beheer muziek uit gaan brengen. Het gaat dan enkel om fysieke geluidsdragers die alleen verkrijgbaar zijn op Record Store Day of RSD Black Friday. Dit meldt Entertainment Business. 

Het nieuwe label is vooral bedoeld om onafhankelijke artiesten die niet zijn aangesloten bij een label makkelijker releases uit te laten brengen en daardoor op te kunnen nemen in de RSD releaselijsten. Nu bevatten de RSD releaselijst en de RSD Black Friday voornamelijk muziek van artiesten die worden aangedragen door nationale en internationale muziekmaatschappijen en labels. 

Drie releases

Het label wordt gelanceert op de dag vóór Record Store Day 2023, op 22 april. Er worden dan drie uitgaven, een EP en twee singles. De eerste release is het eerste fysieke product van ‘meme ’n bass’-artiest gladde paling. De EP bevat de recent uitgekomen singles ‘dolfijn’ en ‘laserstraal’, een nieuwe remix van ‘sprinter/intercity’ en het nieuwe nummer ‘lekker harde bass!’. De tweede is van de Utrechtse hiphopper DUIMALOT. Hij werd eind 2022 door publieksstemmen verkozen tot RSD Talent 2023 en krijgt een eigen 7 inch single. Tot slot is er een exclusieve uitgave van een single van Froukje. Zij brengt ook een 7 inch single uit in een oplage van 5.000 stuks, met op kant A Froukjes nieuwste single ‘Als Ik God Was’ en op kant B het live duet met haar vader van ‘Een Teken’.

Door: Nationale Recreatiegids