Utrechts gezelschap maakt toneelstuk van boeken Pim Lammers

Het Utrechtse theatergezelschap Het Filiaal komt met een voorstelling die mede gebaseerd is op drie prentenboeken van auteur Pim Lammers. De voorstelling heet Het Lammetje Dat Een Varken Is en gaat op 30 april in première en zal daarna in meerdere steden te zien zijn, maakte Het Filiaal donderdag bekend. Het stuk zal ook op een groot aantal scholen worden gespeeld.

Het bekroonde boek Het Lammetje Dat Een Varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en ontdekt dat hij liever een varken is. Het tweede boek, De Boer En De Dierenarts, gaat over een groep dieren die doen alsof ze ziek zijn om er zo voor te zorgen dat de leuke dierenarts langskomt op de boerderij. Kamiel de Kameel, het derde boek, gaat over een boerderij waar een nieuw, gek dier komt wonen die een feestje voor de andere dieren organiseert.

De voorstelling is gemaakt door acteurs Sacha Muller en Maurits van den Berg. De muziek is gecomponeerd door Gábor Tarján. De kaartverkoop voor de voorstelling is van start gegaan.

Ophef kinderboekenweek

Lammers moest recent de opdracht als dichter van de Kinderboekenweek 2023 teruggeven, nadat hij doodsbedreigingen ontving. Deze volgden op een onlinecampagne van onder meer een aantal BN'ers die boos waren dat de auteur acht jaar geleden een verhaal voor volwassenen over 'grooming' had geschreven. De auteur las recent het gedicht eenmalig voor op het Boekenbal. De politie heeft drie verdachten geïdentificeerd die verdacht worden van de doodsbedreigingen.

De voorstelling stond al drie jaar geleden gepland, maar moest toen worden uitgesteld vanwege de coronalockdowns, laat Het Filiaal weten.

Door: ANP