Poppodium Neushoorn haalt 16 duizend euro op met benefiet Turkije en Syrië

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het poppodium Neushoorn in Leeuwarden haalde afgelopen week 16.000 euro op voor Giro 555. Er werden hiervoor twee benefieten georganiseerd. Naast het festival Neushoorn voor Giro555 was er afgelopen vrijdag ook een foodmarkt voor het goede doel. Dit meldt Entertainment Business. 

Tijdens het benefiet vonden er twee activiteiten plaats in het poppodium. Er was een festivaldag met meerdere artiesten, en een foodmarket met voornamelijk voedsel uit het Midden-Oosten. Op de festivaldag traden vijftien artiesten op, verdeeld over alle zalen van het gebouw. Onder hen vele lokale bands die zich naar aanleiding van een oproep aanmeldden. Daarbij verzorgde de Amsterdamse formatie Jungle by Night een volledig try-out concert. Op de foodmarket waren uiteenlopende horecaondernemers uit Leeuwarden en omgeving te vinden, met onder andere gerechten uit de Turkse en Syrische keuken.

Zelf prijs bepalen

Het opgehaalde bedrag tijdens de evenementen bedroeg 8 duizend euro, dat door de gemeente Leeuwarden werd verdubbeld tot het eindbedrag van 16.000 euro. Bezoekers mochten op beide avonden zelf hun ticketprijs bepalen. Een gratis bezoek behoorde ook tot de mogelijkheden. Naast de optredens en foodstands werden er op beide avonden aanvullende ludieke acties gehouden. Bezoekers konden bijvoorbeeld een lot kopen voor een loterij met gedoneerde prijzen, de lichten in de zalen laten veranderen of een potje sjoelen in ruil voor een donatie.

Door: Nationale Recreatiegids