Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

MOTORbeurs Utrecht keert na twee coronajaren terug naar Jaarbeurs

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
MOTORbeurs Utrecht keert na twee coronajaren terug naar Jaarbeurs
Na twee jaar afwezig te zijn geweest door corona kunnen motorliefhebbers vanaf donderdag weer naar de MOTORbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. De organisatoren verwachten een enorme opkomst. "Het is nog nooit zo hard gegaan met de voorverkoop in het 37-jarige bestaan van de tentoonstelling", zegt een woordvoerster.

In de afgelopen twee jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronabeperkingen. Volgens de woordvoerster is er dit jaar voor ieder wat wils op het "motorwalhalla". Zo kunnen snelheidsduivels zich vergapen aan de nieuwste supersportmotoren en een 'meet-and-greet' doen met coureurs. "Bij ons thema 'performance' draait alles om adrenaline en de racesport", zegt de woordvoerster. Sleutelaars, mensen die hun motor helemaal zelf naar eigen wens willen maken, kunnen tips krijgen van professionals over zaken als het zelf in elkaar zetten van spaakwielen, airbrushen en het maken van zadels.

Op het zogeheten 'Motormeidenplein' krijgen vrouwen workshops over het 'customizen' van hun motorkleding en is er een modeshow en fotoshoot. Ook is er een speciale plek op de beurs waar mensen hun motorpassie kunnen delen. "Je vindt hier motorclubs, motorrijders die zich gezamenlijk inzetten voor goede doelen, single motorrijders op zoek naar liefde en motorrijders met een bepaalde geloofsovertuiging."

Grote namen ontbreken

Naast nieuwe motoren zijn ook veel tweedehands exemplaren terug te vinden in de Jaarbeurshallen. Ook zijn er dit jaar veel elektrische en nieuwe motormerken vertegenwoordigd, zoals het Zweedse RGNT Motorcycles, het Britse MUTT en het Chinese Voge. De grote namen Honda en Harley-Davidson ontbreken dit jaar. "Ondanks dat de bezoekers aangeven dat ze al het motornieuws op één plek willen zien, kiezen sommige importeurs ervoor om hun marktintroducties via hun eigen kanalen te tonen", aldus de zegsvrouw.

Nooit eerder telde ons land zoveel motorfietsen. Branchevereniging BOVAG maakte in aanloop naar de beurs bekend dat volgende maand de 800.000e registratie van een motor plaatsvindt in Nederland. Eind vorig jaar hadden ruim 1,5 miljoen mensen een motorrijbewijs.

De MOTORbeurs Utrecht, die jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers trekt, begint donderdag en duurt tot zondag 26 februari.

Door: ANP

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.