Luchtvaart ontvangt waarschuwing voor concert Rammstein in Groningen

De Duitse band Rammstein heeft een geduchte reputatie als het gaat om zijn liveconcerten. Een concert van de groep gaat geheid gepaard met vlammenwerpers, vuurwerk en lasers. Belangrijk om te weten als je er overheen moet vliegen als piloot. Daarom is op de website metar-taf.com een waarschuwing afgegeven voor piloten die in de omgeving moeten zijn tussen 5 en 7 juli. Dit meldt Sikkom. 

Op de website metar-taf.com wordt van alles bijgehouden voor de mondiale luchtvaart. Van de windkracht op het vliegveld van New York tot het wolkendek boven Groninger Airport Eelde. Daarnaast houdt het platform waarschuwings voor de luchtvaart bij zodat piloten daar rekening mee kunnen houden. Zo deelt Metar-taf al op 18 januari een aankondiging voor de concerten van Rammstein op 6 en 7 juli in het Stadspark.

Discussie

In de gemeenteraad van Groningen is er nog wat onenigheid over de show van de Duitse groep. De Partij voor de Dieren is tegen het gebruik van de vlammenwerpers en vuurwerk tijdens het concert wegens de hoeveelheid CO2 die hierbij vrij zou komen. 

Door: Nationale Recreatiegids