Jeangu Macrooy krijgt titelrol in nieuwe uitvoering Jesus Christ Superstar

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Producent Albert Verlinde heeft de belangrijkste rol van de volgend jaar te verschijnen Jesus Christ Superstar bekendgemaakt. Zanger Jeangu Macrooy zal de rol van Jesus op zich nemen in de door Ivo van Hove geregisseerde musical. Dit meldt Entertainment Business. 

Samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter produceert Albert Verlinde de bekende musical Jesus Christ Superstar. De voorstelling is vanaf 2024 in Nederlandse theaters te zien. De hoofdrol zal worden vervuld door Jeangu Macrooy.

Verlanglijstje

Verlinde geeft aan dat hij al langere tijd met Jeangu Macrooy heeft willen werken. Zijn talent in zowel zang als podiumpresentatie hebben hem overtuigd om Macrooy te casten. Macrooy is blij met de kans: ‘Dit is een droomrol. Het is een verhaal dat iedereen kent en de songs zijn fantastisch. Ik ben al jaren groot fan van het werk van regisseur Ivo van Hove en ik vind het bijzonder om nu met hem te kunnen samenwerken.’

De première van Jesus Christ Superstar vindt plaats op 21 januari 2024 in het DeLaMar in Amsterdam. Daarna reist de voorstelling langs twintig Nederlandse theaters.

Door: Nationale Recreatiegids