Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Enorme drukte bij carnavalswinkels, trainingspakken populair

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Enorme drukte bij carnavalswinkels, trainingspakken populair
Feestwinkels hebben het al wekenlang enorm druk met de verkoop van carnavalsartikelen. Vooral kleurrijke trainingspakken zijn in trek, blijkt uit een rondgang van het ANP. Mensen houden zich ondanks de gestegen prijzen niet in, omdat ze zoveel zin hebben in het carnavalsfeest, aldus de woordvoerders van verschillende carnavalswinkels door het land.

Opvallend is volgens hen ook dat het al sinds begin januari druk is in de winkels, terwijl dit in voorgaande jaren alleen voor de laatste twee weken gold. Hier hebben ze hun openingstijden op aangepast. Carnaval begint komende zondag.

Een woordvoerder van Feestkleding Breda ziet een omzetstijging van zo'n 35 procent ten opzichte van 2019, het jaar voor de coronacrisis. Dit komt volgens hem deels door de gestegen prijzen, maar ook "omdat het feest dit jaar extra leeft, nu er geen coronamaatregelen meer zijn". Bij Kees Konings in Essen gaat dit zelfs "het beste jaar ooit worden", laat een woordvoerder weten. Volgens hem wordt er zo'n 25 procent meer omzet gedraaid dan vier jaar geleden.

Personages uit films en series

Ook bij 't Mooswief in Maastricht en bij Robbies Feestkleding in Bladel is het al wekenlang druk, laten de woordvoerders weten. Vooral warme kleding is populair en dan met name de trainingspakken, maar ook carnavalsjasjes en onesies, een pak dat het hele lichaam bedekt en uit één geheel bestaat, zijn gewild. Dit komt volgens de woordvoerders doordat carnaval altijd druk bezocht is en het feest daarom buiten de kroeg wordt voortgezet.

De winkels zien wat betreft de kinderkostuums een grote vraag naar personages uit films en series. "Het is meer Mario, Batman en minder de indiaan en cowboy", aldus een woordvoerder van 't Mooswief. Bij Feestkleding Breda is bij kinderen vooral de kleding van de serie Wednesday populair, laat een woordvoerder weten.

Hoge verwachtingen

Dat het drukker is in de winkels komt volgens de verkopers dus omdat mensen extra verheugd zijn voor het carnavalsfeest na meerdere jaren met coronaregels, maar volgens de woordvoerders van Kees Konings en Feestkleding Breda zijn er ook minder mensen op wintersport vanwege de hogere kosten. Daarnaast zijn sommige mensen volgens hen na meerdere coronajaren uit hun carnavalspak van 2019 gegroeid.

Door: ANP

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".