S10 sleept meeste Edison-nominaties in de wacht

S10 heeft dit jaar de meeste Edison-nominaties in de wacht gesleept. De zangeres maakt vier keer kans, onder meer in de belangrijkste categorieën Album en Song. Maan en Goldband volgen met ieder drie nominaties, heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Voor de categorie Album is Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Me Denkt van S10 geselecteerd. Ook FLEMMING maakt met zijn gelijknamige album FLEMMING kans. De derde genomineerde is sor met en ep's Bae Doven No. 1, No. 2 en No. 3. In de Song-categorie gaat het tussen De Diepte van S10, Stiekem van Maan en Goldband en Multicolor van Son Mieux.

In de categorie Pop zijn FLEMMING, RONDÉ en Antoon genomineerd en Claude, Goldband en Zoë Tauran gaan met elkaar uitmaken wie de Edison voor Nieuwkomer krijgt.

Oudste prijs

Ook worden er beeldjes uitgereikt in de categorieën Rock, Hiphop, Alternative, Dance, Hollands en Nederlandstalig. Hiervoor zijn onder anderen Froukje, DI-RECT, Jaap Reesema, Broerderliefde, Tiësto, Mart Hoogkamer en Lucky Fonz III genomineerd.

De winnaars worden gekozen door een vakjury onder leiding van Spotifybaas Wilbert Mutsaers. De uitreiking van de prestigieuze muziekprijzen vindt op 6 maart plaats in het AFAS Theater in Leusden. De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De winnaars krijgen traditiegetrouw een bronzen beeldje van Pieter d'Hont.

Door: ANP