BN'ers vragen publiek om te doneren voor slachtoffers aardbeving

Bekende Nederlanders gebruiken hun bereik op social media om mensen te vragen een donatie te doen voor de slachtoffers van de aardbeving in het zuiden van Turkije, bij de grens met Syrië. Onder anderen Chantal Janzen, Kim Feenstra en Miljuschka Witzenhausen delen een oproep van het Rode Kruis.

Chantal Janzen deelt in haar Instagram Stories de link naar de webpagina van het Rode Kruis. Datzelfde doet presentatrice Olcay Gulsen, die maandagavond bij talkshow Khalid & Sophie vertelde dat ze haar moeder huilend aan de telefoon had nadat de tweede beving in het gebied had plaatsgevonden. De familie van de presentatrice is veilig, liet ze weten. Ook influencer Bas Smit deelt de oproep van het Rode Kruis om geld te doneren voor de slachtoffers van de aardbeving. Zijn partner, actrice Nicolette van Dam, deelt een oproep van UNICEF om geld op te halen.

Model Kim Feenstra deelt een bericht van een organisatie die is begonnen met het inzamelen van tenten, dekens en kleding, die met vrachtwagens naar Turkije vervoerd zullen worden. Miljuschka Witzenhausen deelt een actie die wordt gesteund door Karsu. De zangeres, die veel familie in Turkije heeft, vertelde maandagavond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen dat ze geen contact kon krijgen met tientallen van haar familieleden. "Mijn oma ligt onder het puin", vertelde Karsu.

In het aardbevingsgebied in Turkije zijn zes Nederlanders als vermist opgegeven, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dinsdagochtend liep het aantal officieel bevestigde overledenen door de aardbeving op tot 5021.

Door: ANP