Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Handwerkbeurs voor de negentiende keer in de IJsselhallen Zwolle

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Handwerkbeurs voor de negentiende keer in de IJsselhallen Zwolle
Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 19e keer plaats in de IJsselhallen Zwolle. Van donderdag 9 februari tot en met zondag 12 februari is de Handwerkbeurs te bezoeken. Dat meldt Second Events.

De beurs waar handwerkers materialen kunnen kopen voor alle textiele hobby’s zoals breien, borduren, haken, quilten, zelf-maak-mode en veel meer. De laatste trends zijn te bewonderen, ook nieuwe trends zoals de opkomst van het vrij borduren en punch needle zijn te zien. De D.I.Y. trend voor Makers is niet meer weg te denken en omvat allerlei hobby’s waarbij zelf accessoires zoals kussens en dekens, maar ook kleding wordt gemaakt.

De exposanten uit binnen- en buitenland brengen de nieuwste materialen mee. Op de beurs is praktisch elke textiele hobby vertegenwoordigd. De zelf-maak-mode branche is volop aanwezig, zo zijn er diverse naaimachinemerken waar men de nieuwste naai-, borduur- en lockmachines kan zien. Er zijn een aantal modevakscholen en stoffenwinkels aanwezig voor lessen en de materialen.

Standhouder ‘Studio Koekoek’ uit Amsterdam vervaardigd duurzame handwerkpakketten voor borduren en weven. Op de stand schenken ze aandacht aan de expositie ‘Koninklijk Borduren’ in het Textielmuseum in Tilbug, waar de oude en nieuwe gordijnen uit het paleis te zien zijn. Samen met het Textielmuseum zijn een aantal borduurpakketten ontwikkelt, geïnspireerd op de gordijnen.

Handwerkers 

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste handwerker. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haak- en borduurwereld, en er is gelegenheid om samen te handwerken of elkaar te ontmoeten. Veel bezoekers trekken voor de gelegenheid hun mooiste zelfgemaakte creatie aan en het is zien en gezien worden.

Auteurs van handwerkboeken 

Bekende auteurs van handwerkboeken zijn te vinden op de beurs, zoals de populaire ontwerpers en auteurs A La Sascha, Amilishly, Anja Toonen en de Belgische Wim Vandereyken, bekend als Mr. Knitbear.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari 2023 van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.

Door: Nationale Recreatiegids 

17 mei '24 (10:29)

Den Haag wil vervanger voor Tong Tong Fair

De gemeente Den Haag is vastberaden om een alternatief Indisch festival op touw te zetten. Daarbij is de gemeente bereidt om tot ‘het uiterste’ te gaan. De gemeente blijft daarentegen op de achtergrond: de gemeente wil partijen bij elkaar brengen maar niet zelf een festival organiseren, meldt Omroep West. 

17 mei '24 (10:22)

Extra concert van Ladies of Soul in Ziggo Dome

De formatie Ladies of Soul staat volgend jaar niet een, maar twee keer op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam. De vraag naar kaarten is volgens de organisatie dusdanig groot dat er na het optreden op 4 april een extra concert is toegevoegd op 5 april.

17 mei '24 ( 9:36)

The Script treedt dit jaar twee keer op in Nederland

The Script komt eind dit jaar voor twee concerten naar Nederland. De Ierse band staat op 6 december in Rotterdam Ahoy en treedt een dag later op in de Amsterdamse Ziggo Dome, maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

16 mei '24 (12:33)

Hier vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Vijfheerenlanden. Dat maakte omroep NTR donderdag bekend. Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas voet aan wal in Vianen, in de gemeente Vijfheerenlanden. De NTR doet vanaf 12.00 uur verslag op NPO 3.

16 mei '24 ( 9:19)

Gastoptreden van Dries Roelvink bij De Toppers

Dries Roelvink verzorgt gastoptredens tijdens de drie concerten die De Toppers op 24, 25 en 26 mei in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam geven. Voor de 65-jarige zanger is dat "een langgekoesterde wens" die nu in vervulling gaat, zei Roelvink in Shownieuws.

16 mei '24 ( 8:20)

Rammstein moet aan geluidsregels voldoen in Nijmegen

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

16 mei '24 ( 8:15)

Organisatie Freshtival: optreden Joost Klein gaat naar verwachting door

Het optreden van Joost Klein bij het Freshtival Weekend in Enschede komende zondag gaat naar verwachting door. Dat laat een woordvoerder van het festival woensdag weten aan het ANP. Dit wordt het eerste optreden van de artiest sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij werd gediskwalificeerd.

15 mei '24 (12:02)

Dutch Comic Con voegt Harry Potter-ster toe aan line-up

Stanislav Yanevski is de nieuwste gast die is aangekondigd voor Heroes Dutch Comic Con. De Bulgaarse acteur, bekend van zijn rol als Viktor Krum in Harry Potter and the Goblet of Fire, komt op zaterdag 22 en zondag 23 juni naar de Jaarbeurs Utrecht.

14 mei '24 (14:41)

Chef'Special geeft dag na eerste concert in AFAS Live een tweede

Chef'Special geeft dit najaar een extra concert in AFAS Live in Amsterdam. De band speelt naast donderdag 10 oktober ook nog een show op vrijdag 11 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

14 mei '24 ( 9:04)

Travis Scott geeft volgende maand extra show in GelreDome

Travis Scott geeft volgende maand een extra optreden in Nederland. De Amerikaanse artiest zou al op vrijdag 28 juni in Arnhem optreden, maar doet dat op zondag 30 juni nog eens in GelreDome.