Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Handwerkbeurs voor de negentiende keer in de IJsselhallen Zwolle

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Handwerkbeurs voor de negentiende keer in de IJsselhallen Zwolle
Het jaarlijks terugkerende evenement voor liefhebbers van textiele hobby’s vindt voor de 19e keer plaats in de IJsselhallen Zwolle. Van donderdag 9 februari tot en met zondag 12 februari is de Handwerkbeurs te bezoeken. Dat meldt Second Events.

De beurs waar handwerkers materialen kunnen kopen voor alle textiele hobby’s zoals breien, borduren, haken, quilten, zelf-maak-mode en veel meer. De laatste trends zijn te bewonderen, ook nieuwe trends zoals de opkomst van het vrij borduren en punch needle zijn te zien. De D.I.Y. trend voor Makers is niet meer weg te denken en omvat allerlei hobby’s waarbij zelf accessoires zoals kussens en dekens, maar ook kleding wordt gemaakt.

De exposanten uit binnen- en buitenland brengen de nieuwste materialen mee. Op de beurs is praktisch elke textiele hobby vertegenwoordigd. De zelf-maak-mode branche is volop aanwezig, zo zijn er diverse naaimachinemerken waar men de nieuwste naai-, borduur- en lockmachines kan zien. Er zijn een aantal modevakscholen en stoffenwinkels aanwezig voor lessen en de materialen.

Standhouder ‘Studio Koekoek’ uit Amsterdam vervaardigd duurzame handwerkpakketten voor borduren en weven. Op de stand schenken ze aandacht aan de expositie ‘Koninklijk Borduren’ in het Textielmuseum in Tilbug, waar de oude en nieuwe gordijnen uit het paleis te zien zijn. Samen met het Textielmuseum zijn een aantal borduurpakketten ontwikkelt, geïnspireerd op de gordijnen.

Handwerkers 

De beurs vormt een ontmoetingsplek voor handwerkend Nederland en voor de enthousiaste handwerker. Er zijn boek- en patroonlanceringen, Meet & Greets met bekende mensen uit de brei- en haak- en borduurwereld, en er is gelegenheid om samen te handwerken of elkaar te ontmoeten. Veel bezoekers trekken voor de gelegenheid hun mooiste zelfgemaakte creatie aan en het is zien en gezien worden.

Auteurs van handwerkboeken 

Bekende auteurs van handwerkboeken zijn te vinden op de beurs, zoals de populaire ontwerpers en auteurs A La Sascha, Amilishly, Anja Toonen en de Belgische Wim Vandereyken, bekend als Mr. Knitbear.

De Handwerkbeurs is open van donderdag 9 februari t/m zondag 12 februari 2023 van 10.00 tot 17.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Meer informatie is te vinden op de website www.handwerkbeurs.nl.

Door: Nationale Recreatiegids 

06 december '23 (13:18)

Pieten dit jaar minder geschminkt volgens KOZP

Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

06 december '23 ( 9:00)

Strengere handhaving geluidsoverlast Paradiso mogelijk einde van popzaal

Directeur Geert van Itallie vreest het einde van de Amsterdamse popzaal Paradiso als er door de gemeente strenger wordt gehandhaafd op geluidsoverlast rondom het pand. Dat bevestigt hij tegen het ANP nadat er dinsdag een rechtbankverslag was verschenen in Het Parool.

05 december '23 (13:31)

Film over Amy Winehouse april 2024 in Nederlandse bioscoop

De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. De première is in het Verenigd Koninkrijk en Polen op 12 april, vanaf 18 april draait de film ook in Nederland.

05 december '23 (10:35)

Brancheverenigingen klaar voor Dag van de Recreatie

Aankomende woensdag 6 december organiseert FNV Recreatie de Dag van de Recreatie. Dit jaar ni het Archeon in Alphen aan den Rijn. Daar wordt de dag gewijd aan de ontwikkeling van werknemers in de recreatiesector. Het is een vervolg op het congres ‘Recreatie terug op de kaart’ van afgelopen jaar, waarin werkgevers, onderwijs en medewerkers centraal stonden. Natuurlijk is iedereen welkom bij het middaggedeelte van de dag. Dat is van 12:30 tot 17:00 uur, meldt HISWA-RECRON. Onder andere zij staan er helemaal klaar voor. 

05 december '23 ( 9:02)

Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.